«Омікрон» значно скоротив самоізоляцію: в МОЗ пояснили, чому

Новий варіант вірусу має значно коротший інкубаційний період

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Скорочення термінів лікування та самоізоляція пацієнтів із COVID-19 пов’язано з тим, що при «Омікроні» процеси проходять швидше, ніж при інших штамах.

Про це повідомив заступник очільника МОЗ Ігор Кузин. 

 - Останні дослідження показують, що більшість випадків передачі коронавірусної хвороби проходять протягом 1–2 днів до прояву симптомів, а також протягом 2–3 днів після. Також варіант Омікрон має значно коротший інкубаційний період в порівнянні з іншими штамами вірусу – він становить 3 дні. Саме тому було рекомендовано скорочення амбулаторно-поліклінічного лікування до 5 днів (від дати появи симптомів або дати взяття матеріалу для дослідження). Це дозволяє скоротити мінімальний термін перебування пацієнтів під контролем, особливо тих, у яких легкий перебіг хвороби, – зазначив Кузин. 

Також він уточнив, що мова йде саме про мінімальний термін лікування або самоізоляцію, а це 5 днів. 

 - Якщо пацієнт на 6 день має симптоми захворювання, то тут не може бути і мови про завершення лікування чи самоізоляції, — підкреслив Кузин. 

Раніше мінімальний термін лікування або самоізоляції становив 10 днів. І навіть якщо людина одужала раніше, вона у будь-якому випадку повинна була пройти тестування.

Джерело: Odessa.online  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень