Окупанти змінили тактику обстрілів України з початку весни

Вони б'ють по окремих регіонах ракетами й керованими авіаційними бомбами

Від початку весни російські окупанти змінили тактику обстрілів території України. З весни вони переважно  атакують ракетами комплексів С-300, тому передусім найбільше від їхніх обстрілів страждають південні, східні та північні області. 

Усі звикли з осені-зими чути про масовані обстріли всієї України, коли ворог фактично застосував увесь свій стратегічний арсенал крилатих ракет і випустив їх по об'єктах нашої критичної інфраструктури.

 

Зараз це змінилося. З весни ворог передусім атакує південні, східні та північні області. Куди може дістати тією зброєю, там і атаку, — каже речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За даними української розвідки, кілька місяців тому Росія мала на зберіганні близько семи тисяч ракет для С-300, але з цієї кількості вже значна частина використана.

Треба розуміти, в якому стані ці ракети, якщо вони готові до застосування. Як вони зберігалися, чи не стали сирими. Тому не можна точно сказати, скільки у них є боєздатних, бо як вже неодноразово бачили при застосуванні С-300, їх знаходили на території Росії. Вони не долітали, — пояснив військовий.

рф може виготовляти ракети для С-300 та С-400, каже Юрій Ігнат.  Також нещодавно з'ясувалося про відновлення виробництва ракети Х-50, яка є аналогом Х-101.

Можливо, взялись за неї, тому що мають з чого робити і, можливо, тому, що вона дешевша. Це така сама крилата ракета, як Х-101, в принципі її можна збивати засобами ППО, — пояснює Ігнат.

 Зараз у повітряних силах очікують наступного засідання Рамштайн і остаточного рішення щодо постачання F-16 в Україну. Попередньо зустріч запланована на 21 квітня.

Джерело: NV

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень