Окупанти думали він мертвий: танкіст з перебитими ногами проповз 6 кілометрів і врятувався

Орки подумали, що «нєжилєц»

Поранений боєць 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Сергій дивом залишився живим після бою. Він з перебитими ногами подолав 6 км, щоб дістатися до позицій ЗСУ і врятуватися.

Дивовижну історію порятунку свого танкового механіка опублікувала пресслужба бригади.

Сергій – механік танку Т-64 – їхав першим у колоні. Танк бійця підірвався на міні. Після того, як військовий прийшов до тями, зрозумів, що його поранило, що він всередині підірваного танку і що треба терміново забиратись геть.

Сергій зміг вилізти, відповзти кілька метрів до узбіччя дороги та скотитися з неї. Проте почув чергові вибухи, постріли, гуркіт ворожого танку, що наближався. Військовий почав рити землю руками, розгрібати під собою мул та старе листя, зариваючись в них.

Окупанти подумали, що боєць 200-й і забралися геть, але розпочався черговий бій.

 

Закріпившись в селі, росіяни безперестанку гатили в бік української армії.

Майже добу без мобільного зв’язку, без надії на допомогу, але зі страшним болем він ховався від ворогів. Зрештою, Сергій наважився на відчайдушний крок – пораненим діставатися своїх.

Попри страшний біль в перебитих ногах, гарячку та спрагу, ховаючись від постійних обстрілів та безпілотників, які прочісували територію, військовий проповз 6 кілометрів.

Тільки тоді, видершись на пагорб, він зміг «спіймати» мобільний зв'язок і зателефонувати до побратимів. Пояснивши своє місцеперебування, боєць з останніх сил продовжив повзти в бік очікуваної допомоги.

Військові встигли вчасно забрати Сергія, коли в нього вже не було сил навіть промовити слово. Його вивезли та передали медикам. Наразі він отримує необхідне лікування.

Не минуло й кількох днів, а він вже наче оговтався, спокійно розповідає, про свій порятунок та не скаржиться на біль в ногах і на інвалідний візок.

 

Єдине, через що засмучується, то це через прогноз лікаря, що ходити зможе не раніше як за пів року. І, звісно, через те, що російська наволоч досі тут.

 

Втім танкіст 28-ої бригади Сергій переконаний, що його побратимам, українській армії вдасться знищити ворога і повернути ВСІ наші землі набагато раніше ніж лікар дозволить йому знов стати на ноги.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень