Офіс омбудсмана показав, у яких умовах утримуються в'язні Полицької колонії (ФОТО)

Ініціатори бунту у колонії на Рівненщині побили сімох в'язнів

Моніторингова група Офісу омбудсмана України здійснила візит до Полицької виправної колонії № 76 на Рівненщині, де в ніч з 24 на 25 липня стався бунт засуджених.

Під час перевірки встановлено, що 7 в’язнів зазнали тілесних ушкоджень від ініціаторів бунту, одного госпіталізували в стаціонар медзакладу. На день моніторингового візиту засуджені, які взяли участь у бунті, вибули з виправної колонії. Наразі ситуація в установі контрольована.

Про це повідомляє Офіс Омбудсмана України. 

Під час візиту виявлено, зокрема, такі порушення:

  • Не забезпечено право евакуйованих засуджених на соціальну допомогу: вони не мають можливості використати нараховані їм соцвиплати та заробітну плату, які були на їхніх особових рахунках;
  • Не створено оптимальних умов відбування покарання та проведення із засудженими соціально-виховної роботи, задля їх виправлення та ресоціалізації;
  • У 20% засуджених, у яких через півтора місяця закінчується термін відбування покарання, немає документів, що посвідчують особу.

За результатами моніторингового візиту до установи та відповідних органів влади буде скеровано звіт та листи реагування щодо усунення виявлених порушень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень