Одне з наймістичніших місць України буде належати Рівненщині (ФОТО)

Місцеві мешканці побоюються будівлю

Тараканівський форт може стати туристичною перлиною області.

Через світову пандемію коронавірусу і закриті кордони серед українців буде популярний внутрішній туризм.

Однак відвідувати зараз оборонну споруду часів 19 століття на Дубенщині небезпечно, бо вона в аварійному стані. Проводити ремонтні роботи в архітектурній пам’ятці область не може, бо об’єкт належить Міністерству оборони України.

Торік почали процедуру передачі цього об’єкту у комунальну власність Рівненщини і навіть отримали погодження з Міноборни.

 

Разом зі спорудою на баланс передадуть і близько 6 Га землі, про це на брифінгу повідомив заступник голови облдержадміністрації Ігор Тимошенко.

Щойно усі юридичні процеси завершать Тараканівський форт можуть почати укріплювати та зробити одне з наймістичніших місць України привабливим для туристів.

До слова, архітектурна пам'ятка має багато таємниць. Зокрема, місцеві мешканці розповідають, що тут з легкістю можна зустріти привидів, повідомляє ТСН. 

Мовляв, душі австрійців, яких там вбили і поховали російські війська, досі не можуть заспокоїтись.

Ось один з переказів місцевої жінки:

"Взагалі жителі нашого села намагаються не ходити в це місце.

Для нас це не є якоюсь архітектурною пам’яткою. Ми звикли до цього форту.

 

Одного разу мені припала черга пасти корів. Випасали ми неподалік від форту. Так от, перед тим, як гнати корів додому, ми вирішили перерахувати їх. Не вистачало однієї корови. Я покликала свого чоловіка і сина, щоб ті допомогли з пошуками. Шукаючи корову, я почула, що хтось мукав з боку Тараканівського форту. Прибігла туди і дійсно корова паслась серед мурів.

 

Аж раптом я помітила, що з однієї арки на мене дивиться незнайомий чоловік. Це не був турист, бо одяг був дуже старий, а обличчя змучене і все в крові.

Він подивився на мене ще пару секунд і непомітно зник. З того часу я туди не ходжу, а цього чоловіка більше ніколи не бачила".

Місцеві мешканці стверджують, що тут розміщений надзвичайно сильний енергетичний центр. Старожили розповідають, що колись в цих місцях заблукав загін НКВС і безслідно зник.

Місцеві легенди говорять про те, що тут вночі чути голоси, постріли зброї, з'являються дивні тіні.

Існує чимало свідчень того, що саме в нічний час відбуваються найдивніші події.

Люди дійсно чують потойбічні звуки, бачать тіні і навіть помічають переміщення предметів. 

ЦІКАВІ ФАКТИ

  • За даними істориків та дослідників, на території Тараканівського форту досі є пастки, що діють. Потрапивши до пастки, людина потрапляє у підземну яму. Тому пересувайтесь на території форту обережно і не ходіть туди самі.
  • На стінах форту можна побачити різні написи. Їх залишали в різні часи ті, хто тут бували. Один з написів "1905". За даними експертів цей напис справжній.
  • Під час Другої світової війни в підземеллях форту німці проводили експерименти над людьми. В той час тут безслідно зник не один десяток людей.
  • Сюди приходять вмирати тварини. Вони лежать зазвичай у покинутих арках форту.

Фото - з мережі Інтернет

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень