Одна умова: Подоляк розповів, коли можливо буде провести референдум

Договір, підписаний під тиском і ворожими обстрілами, не буде дійсним

Радник Офісу президента Михайло Подоляк назвав умову, за якої можливе проведення референдуму в Україні щодо мирної угоди з росією. За Віденської конвенції, будь-який договір є недійсним, якщо армія загарбника перебуває на території країни.

Референдум в Україні щодо безпекового договору буде можливий, коли російські війська припинять обстрілювати наші міста і повернуться хоча б на позиції, які вони займали до 24 березня.

Про це Михайло Подоляк розповів в ефірі телемарафону:

- Що стосується референдуму, то безумовно, з безпековим договором – для того, щоб він був зафіксований правильно в міжнародному праві – процедура буде така: референдум в Україні, після цього ратифікація країн-гарантів і ратифікація української Верховної Ради. Безумовно референдум не буде проходити сьогодні, бо в нас воєнний стан, йде війна.

За його словами, в Україні функціонує чітка і збалансована процедура референдумів. Почати його проведення можливо буде лише після того, російські війська залишать нашу територію і відійдуть принаймні на ті позиції, які вони займали до повномасштабного вторгенння.

А договір, підписаний під тиском і ворожими обстрілами, не буде дійсним.

- Тому ми знімемо воєнний стан і референдум почне працювати тільки тоді, коли військ Росії не буде на нашій території, – підкреслив Подоляк.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень