Маріуполь - це пекло: розповідь українця, що дивом вижив і вирвався з заблокованого орками міста

«Маріуполь опинився в епіцентрі пекла»

Чоловік, історію якого наведено нижче, народився в Запоріжжі, п'ять років прожив у Маріуполі з коханою і кішкою. 24 лютого почалася війна і він розповідає, що не міг повірити в те, що відбувається. Тільки через декілька днів усвідомив - місто в блокаді.

4 березня Маріуполь опинився в епіцентрі пекла

 

- Осколок розбив одне скло в кімнаті. Ми тоді думали, два рази міна в одну воронку не потрапляє. Виявляється, потрапляє. А після міни ще снаряди, і Гради.

Через кілька днів стали чутні літаки. Чоловік каже, що це - настрашніше.

- 82 міномет - це небезпечно, 120 міномет - це вже дуже небезпечна хе*ня, Град - це в принципі, мало шансів, але є, танки мають час на перезарядку, тому є аж (!!) 4 секунди, щоб впасти... а якщо чутно гул літака - біжимо з усіх ніг, як можна швидше і глибше, - описує ситуацію українець, що вижив.

 

Місто повернулося в кам'яний вік

- Літак - це смерть. Якщо він працює по тобі - пиз**ць. Шансів нуль. Найжахливіші руйнування і смерть. 

- Лінія фронту була вже на сусідній вулиці. Прильоти вже не рахували. Тільки на слух, чим нас зараз рівняють із землею: міни, Гради, танчик і така хе*ня, як волошка і гармата, моя ровесниця, Д30. Ну і звичайно ж, Авіація. СУ-шка хе*ачила на всю ракетами, стратегічний бомбардувальник кидав бомби розміром з легковик. В один із днів ми бігали в сусідній квартал (саме швидко бігали), бачили залишки Точки-У - здоровенний такий ракетний двигун, без бойової частини. Всі машини у дворі згоріли до кінця другого тижня, - згадує він.

За словами чоловіка, багато людей загинуло через те, що готували їжу на мангалах у дворах. 15 березня мешканці будинку зрозуміли, що це кінець.

- Це смерть. Фінал. Та вже якось стало все одно. Нас або закидають гранатами росіяни й спалять разом з будинком - каже житель Маріуполя.

 

Порятунок

 

- 16 березня нас врятували батьки. Просто приїхали та вивезли під обстрілом. Просто вклоняюся їм в ноги за сміливість. Другий шанс в житті пожити ще.

Маріуполець каже, що це було абсолютно неможливо, і смертельно небезпечно.

- Перехрестилася, подумки один з одним попрощалися, і побігли до машини. На даху дев'ятиповерхівки я побачив людину, вона побачила нас. Через три хвилини в нас полетіли міни, лягли в двадцяти метрах, на нас земля посипалася, врятував залізний гараж. Потім повний газ, не вибираючи дороги.... з міста, - додав він.

- Їхали... мовчки. Міста немає. Руїни, воронки, останки машин і техніки. Не знаю, це була наша, або рашистів. Два трупи під покривалом на узбіччі дороги. Цивільні. Воронки в зріст людини, від авіабомб. Будинки зруйновані, згоріли, розбиті снарядами. Якщо є пекло на землі, то воно - у Маріуполі... - закінчує свою розповідь українець.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень