Одиноких матерів позбавлять фінансових виплат від держави: В чому причина?

В зоні ризику опиняться не всі

В Україні можуть скасувати деяким одиноким матерям фінансову допомогу від держави. Відповідні зміни запропонувало Міністерство соціальної політики. 

Йдеться про проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання окремих видів грошової допомоги, пільг і житлових субсидій».

Документ опублікували на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Автори пропонують позбавити жінок, які самостійно виховують дитину (дітей), державної грошової підтримки.

Втім не всі матері втратять додаткове забезпечення, а лише ті, хто має на депозитному банківському рахунку особисті кошти у розмірі понад 100 тисяч гривень.

Причому не обов’язково володіти цією сумою на одному депозиті. Враховуватимуть всі банківські вклади. Якщо назбирається понад 100 тисяч на кількох рахунках, матір вважатимуть самодостатньою та фінансово незалежною. Тобто допомоги від українського уряду вона не потребує.

Згідно з проєктом, допомога на дітей одиноким матерям не призначається у разі, якщо:

- Особи, які входять до складу сім’ї, на 1 число місяця, з якого призначається державна соціальна допомога, мають на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти у загальній сумі, що перевищує 100 тис. гривень, або облігації внутрішньої державної позики на загальну суму, що перевищує 100 тис. гривень, про що зазначається в декларації, - йдеться в повідомленні. 

Джерело: РБК-Україна 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень