Один наказ міністерства освіти залишить без роботи сотні вчителів

Це пов'язано з відмовою від дистанційного навчання 

Фото ілюстративне

Міносвіти підготувало наказ №850. Документ впорядковує систему шкільної освіти в умовах воєнного стану. Наказ до мінімуму зводить дистанційне навчання, і забезпечує дітям очну форму освіти. Як було до карантину і війни. 

Фахівці зазначають, що документ ймовірно запровадили заради економії бюджетних коштів. Але у прифронтових і окупованих населених пунктах не може бути й мови про очне навчання. А значить вчителів які там працюють доведеться звільнити, а школи закрити. 

Після вимушеного вивільнення вчителям обіцяють: 

  • допомогу служби зайнятості;
  • створення єдиного порталу вакансій;
  • індивідуальний супровід кар'єрними консультантами;
  • створення кадрового резерву вчителів із виплатою середньої зарплати та
  • підготовка їх для роботи на деокупованих територіях.

Нам буде потрібно організовувати освіту для різних категорій. Наприклад, для дітей за кордоном, яким потрібно дати виключно українознавчий компонент.

 

Ми зацікавлені в тому, щоб зберегти всіх учителів. Зокрема, створено кадровий резерв учителів і ухвалено політичне рішення щодо збереження їм зарплати, - заявив міністр освіти Оксен Лісовий.

Педагоги з кадрового резерву згодом матимуть змогу працевлаштуватися  на деокупованих територіях, повідомив міністр.

Проте фахівці пояснюють, що педагоги у резерві у будь-якому випадку втратять частину заробітків, адже зарплата складається не лише з окладу, а залежить передусім від навантаження.  Також поки не визначено питання з військовозобов'язаними вчителями, які мали відстрочку від мобілізації. 

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень