Очей не відвести: назвали найкрасивіші у світі породи собак (ФОТО)

Краса - поняття суб'єктивне, але ці мордахи просто зачаровують

Краса — поняття відносне, а надто якщо справа стосується улюбленого вихованця.

Але серед собак є породи, що особливо привабливі. Зібрали вісім найкрасивіших порід собак.

Самоїд

Самоїдська собака — одна з найдавніших порід на землі. Походять вони від ненецької лайки.

Самоїди погано переносять самотність
Самоїди погано переносять самотність

Це поступливі та рухливі песики, доброзичливі до людей та інших тварин. Особливими самоїдів також робить густа, розкішна шерсть.

- Вони були виведені як їздові собаки в одних із найхолодніших куточків планети, що означає, що вони працьовиті, енергійні та люблять гратися в снігу, - каже Тревіс Брорсен, експерт із домашніх тварин для Animal Planet та знаменитий дресирувальник собак.

Самоїди погано переносять самотність, тому ця порода однозначно не підходить для використання як дворових або ланцюгових.

Салукі

Впродовж тисячоліть деякі види собак були обожнюваними через їхню зовнішність. До таких відноситься салукі. Собаки цієї породи були компаньйонами легендарних правителів в історії.

Хоч це і мисливська порода, до господарів салукі дуже лагідні
Хоч це і мисливська порода, до господарів салукі дуже лагідні

Салукі, або перський хорт — високий, елегантний пес, виведений для полювання на дрібну дичину й участі в собачих бігах.

 - Краса салукі була предметом подиву протягом тисячоліть. Це член групи гончаків та одна з найстаріших порід собак у світі. Цей хорт був улюбленцем королів, стародавніх фараонів і навіть Александра Македонського, — каже Тревіс Брорсен.

Крім ефектної зовнішності, ці собаки дивовижно врівноважені та лагідні. 

Німецька вівчарка

Це одна з найвідоміших порід собак, тому вона навряд чи потребує представлення.

Вівчар - одна з найпопулярніших службових порід
Вівчар - одна з найпопулярніших службових порід

Гострі риси й значний розмір зробили «німця» майже синонімом сили та безпеки. 

 - Вірність, відвага та впевненість — це лише деякі риси німецької вівчарки. Незважаючи на те, що вони дуже універсальні у своїх здібностях, вони можуть дуже добре захищати своїх близьких, — наголошує Брорсен.

Пудель

Пудель (Pudel, від puddeln — «плескатися у воді») зараз належить переважно до групи декоративних собак. В Європі століттями пудель міг належати лише особам королівської крові.

Хіба ж не красені?
Хіба ж не красені?

Порода знаменита своєю неймовірно красивою шерстю.

 - Насправді існують десятки й десятки стилів лише для стандартного пуделя, від класичної стрижки під лева до набагато химернішої стрижки у вигляді кексів і всього, що між ними, — зазначила Джорджіна Філліпс, DVM, ветеринарка-консультантка й авторка NotABully.org.

Ірландський сетер

Ірландський сетер — великий, м'язистий пес. Характерна особливість - багата, шовковиста, гладка шерсть. Забарвлення варіюються від каштанових відтінків до кольору червоного дерева.

Сеттери - улюбленці маленьких дітей
Сеттери - улюбленці маленьких дітей

Ця елегантна порода - постійний фаворит на виставках собак.

- Ірландського сетера часто називають «буйним рудим». Вони добре ладнають із сім'ями, особливо з маленькими дітьми. Просто пам'ятайте — вони вимагають терпіння під час дресирування і мають м'яку поведінку, тому позитивне підкріплення просто необхідне, — розповідає Тревіс Брорсен.

Ротвейлер

Одна з найнебезпечніших собак, ротвейлер, також займає позицію і в рейтингу найкрасивіших порід.

Гарний, ще й дуже небезпечний
Гарний, ще й дуже небезпечний

Перш за все, ротвейлери розглядаються як символи сили та захисту. Але експерти вважають, що через цю грубу силу легко не помітити, наскільки вони витончено красиві.

 - У той час як багато інших порід, таких як салукі, відомі своїми довгими лініями й елегантністю, ротвейлер красивий по-іншому, із сильними кінцівками і квадратним, але все ж таки красивим тілом, — впевнена Джорджіна Філліпс.

Веймаранер

Веймаранер, або, як його ще називають, веймарська лягава (нім. weimaraner) — мисливський подружній собака.

Одна з найнезвичайніших порід
Одна з найнезвичайніших порід

Їхнє привабливе, майже потойбічне природне забарвлення, робить їх схожими на туман. А в поєднанні з фірмовими світлими експерти визначають їхній зовнішній вигляд як один з найнезвичайніших.

 - Відомий як «сірий привид», веймаранер тримався в секреті німецькою аристократією доти, доки він не прибув до США у 1920-х роках. Президент Ейзенхауер, кінозірка Грейс Келлі та художник Вільям Вегман були власниками цих розумних та енергійних собак, — наголосив Брорсен.

Папійон

Не всі песики обов'язково мають бути великими чи величезними, щоб вважатися  розкішними.

Одна кумедна порода славиться не лише своєю зовнішністю, а й задиркуватим характером.

 — Папійон — французькою «метелик» — входить до групи іграшок. Але не дозволяйте довгій шерсті обдурити вас: це щеня вимагає мінімального догляду, це одна з найрозумніших порід та одна з найбільш конкурентоспроможних собак у змаганнях з аджиліті, — пояснив Брорсен.

Джерело: ФОКУС

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень