Обласний бюджет-2017: кому - добрий, кому - поганий

Рівненська облрада затвердила обласний бюджет на 2017 рік. Він становитиме за доходами 5,8 мільярда гривень. Це 20% росту до поточного бюджету

У чому відмінності бюджету -2017 у порівняні з цьогорічним – розповідає директор обласного департаменту фінансів Лідія Біляк:  

Основні відмінності: очікуємо збільшення надходжень від податку на доходи фізичних осіб у зв’язку з ростом мінімальної зарплати, яка буде становити 3200 гривень. Також перший єдиний тарифний розряд буде 1600 гривень. Очікується значний ріст оплати праці педагогічних працівників, також медичних. Відповідно, наповнення основним бюджетоутворюючим податком обласного бюджету буде збільшено.

Більші субвенції до обласного бюджету, за словами Лідії Біляк, надійдуть наступного року з Держбюджету на соціальний захист населення.

Є також відмінності у спрямуванні цільових медичної й освітньої субвенцій. Так, освітня буде спрямовуватися лише на зарплату педагогічним працівникам. У медицині доведеться фінансувати витрати на енергоносії з місцевих бюджетів. Це буде стимулювати органи місцевої влади до оптимізації приміщень, до впровадження енергозберігаючих заходів.

Вперше, за словами Лідії Біляк, субвенцію область отримає на надання освітніх послуг людям з особливими потребами – 5,5 мільйона гривень. 

Окрім цього, вперше матиме цільові субвенції  на компенсацію вартості лікарських засобів хворим на астму, цукровий діабет другого типу. Також область отримає 4,5 мільйона гривень з Держбюджету - першу субвенцію - на придбання ангіографічного обладнання (медапаратури для обстеження кровоносних судин).  Ця субвенція буде доповнювати ту цільову субвенцію у 25 мільйонів гривень на заклади охорони здоров’я, яку область отримає на лікарні за рахунок субвенції Світового банку на північні райони області. 

Щодо фінансування районних лікарень. То, каже Лідія Біляк, вони залишаться в тих районах, де створені об’єднані територіальні громади. І, відповідно до Бюджетного кодексу, їхнє утримання будуть фінансувати з районних бюджетів, а медична субвенція з Держбюджету буде йти на мешканців, які проживають в об’єднаних територіальних громадах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень