Обласна рада наклала мораторій на завищені комунальні тарифи

8 вересня Рівненська обласна рада встановила мораторій на введення в дію підвищених цін і тарифів для населення

Таке рішення підтримали 54 депутати обласної ради.

Окрім цього, забороняється нараховувати та стягувати з населення пеню за несвоєчасне внесення плати за надані послуги.

Мораторій встановлено до винесення рішення окружним адміністративним судом м. Києва на позов народних депутатів України до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Прийняття цього рішення обумовлене необхідністю недопущення галопуючого падіння рівня життя населення України, що відбувається на тлі скорочення рівня витрат на оплату праці та росту рівня безробіття, з одного боку, та постійно зростаючого рівня інфляції, росту споживчих цін, падіння курсу національної валюти з другого боку, та заплановане з 1 липня 2016 року підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ та електроенергію, -  зазначив депутат Микола Кучерук, який підготував відповідний проект рішення.

Також депутати обласної ради прийняли два звернення:

- до суду щодо скасування необґрунтовано завищених тарифів на житлово-комунальні послуги для населення. Проект рішення підготував депутат обласної ради Богдан Файфура;

- до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення. Проект рішення підготувала фракція Радикальної партії Олега Ляшка в Рівненській обласній раді.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень