У зниження тарифів на «комуналку» не вірять, але голосуватимуть

Рівненська обласна рада на завтрашній сесії збирається заборонити встановлені з 1 липня цього року підвищені тарифи на комунальні послуги

Це притому, що тарифи вона не встановлює, бо робить це Національна комісія з державного регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Заборону на тарифи обласна рада хоче накласти до винесення рішення окружним адміністративним судом Києва за позовом депутатів Верховної Ради до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), щодо скасування підвищених тарифів.

Розповідає ініціатор проекту рішення, депутат Рівненської облради Микола Кучерук:

Виграють суд. І дивіться, що буде. Наші «Комуненергія» і всі остальні повинні знати, що обласна рада прийняла рішення. І коли буде виграний суд, вони зобов’язані будуть ті гроші повернути споживачам. 

 

Серед причин прийняття рішення про мораторій обласні депутати називають необхідність «не допустити галопуючого падіння рівня життя». Вказують, що досі не вирішене питання легітимності НКРЕКП встановлювати тарифи, оскільки з відповідним зверненням до Конституційного суду звернувся Верховний суд України у травні цього року. Окрім цього, зазначають, що в засобах масової інформації з’явилась інформація про те, що російська компанія «Газпром» знизила ціну на природний газ для України, відповідно, він мав би подешевшати для населення .

До речі, у можливість зниження тарифів своїм рішенням депутати не вірять. Але все одно питання про накладення мораторію на сесії розглядатимуть.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень