Об'єднаним громадам Рівненщини презентували реформу в культурі

Серед результатів впровадження реформи має бути і зниження злочинності

Радник Міністра культури Ірина Френдель, яка є координатором сектору Культури проектного офісу секторальної децентралізації, розповіла про основні цілі реформи:

Мета Концепції – забезпечення прав громадян на отримання якісних та доступних послуг у сфері культури. Має бути сформовано Мінімальний культурний кошик для кожного. Для цього необхідно забезпечити професійне надання послуг і створити належну інфраструктуру.

Щодо оцінювання результатів реформи, то серед них мають бути - зниження злочинності в ОТГ, збільшення кількості дітей, які відвідують заклади культури, а також оплата послуг та кількість створених робочих місць в галузі.

Крім того, радник Міністра звернула увагу на попередній розподіл закладів культури за рівнями підпорядкування, - повідомляє сайт Рівненської ОДА:

- Реформа передбачає три рівні розподілу повноважень: центральний – на рівні держави, регіональний – на рівні області та базовий – ОТГ та міста обласного значення. Базовий рівень передбачає створення мультикомплексів – центрів розвитку громад з розташуванням бібліотек-філій, клубів, ІТ-просторів.

Нагадаємо, нещодавно рівняни став заступником міністра культури. Юрій Рибачук розповів Радіо Трек про плани на майбутнє на новій посаді. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень