«В душі я був і буду рівнянином!», - новий заступник міністра культури - про плани на майбутнє

Приміром - запустити Український інститут книги

Відомого українського журналіста родом з Рівного Юрія Рибачука напередодні призначили заступником міністра культури України. Подаючи на погодження Кабміну кандидатуру Рибачука, Євген Нищук зупинився на нашому землякові саме тому, що останній вже понад десять років займається аналізом культурної політики і в міністерстві його добре знають.

Також Юрій Рибачук – член експертної групи платформи «Культура 2025», яка розробила довгострокову програму розвитку галузі  в Україні. Тепер для офіційного виходу на посаду колишньому редактору культурного відділу тижневика «Коментарі» потрібно лише схвалення від прем’єр-міністра.

Поки що пан Юрій знайомиться зі своїми обов’язками. В сферу його відповідальності входитимуть візуальне та сценічне мистецтво, а також розвиток Українського інституту книги – проекту, який повинен суттєво покращити книжковий ринок нашої держави:

Мої сфери відповідальності, як ми плануємо – це будуть сфери сценічного та візуального мистецтв, бібліотеки та видавнича справа, а також повний запуск Українського інституту книги.

До слова, окрім цього, заступник вирішуватиме питання, пов’язані з децентралізацією та діяльністю культурних індустрій.

Зараз Юрій Рибачук рідко буває в Рівному, де живуть його батьки, проте, каже, що хотів би приїжджати частіше. Навідуватись планує, можливо, під час відряджень:

Думаю, що у зв’язку із роботою матиму якісь відрядження, тому зможу частіше бувати вдома. Зате в душі я завжди був та буду рівнянином!

А ось щодо журналістики, то її доведеться полишити, бідкається Рибачук, адже на неї в заступника міністра культури часу не буде.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень