"Оберіть місцеву владу вже сьогодні!" - результати

Проект створений для отримання об’єктивної картини політичних уподобань жителів Рівненщини

Нагадуємо, що проект ініційований провідними медіа-ресурсами Рівненщини («РадіоТрек», «ОГО», «РІВНЕ1», «ВСЕ»). Проект стартував 6 жовтня, а завершився 21 жовтня о 20:00.

Голосування проходило за трьома позиціями: «Міська рада», «Обласна рада» та «Міський голова». Проголосувати можна було тільки один раз.

Проект не претендує на статус соціологічного дослідження та відображає думку інтернет-користувачів.

Рівненська обласна рада

В голосуванні до Обласної ради сенсації не сталося, люди прагнуть стабільності і миру, тому більшість голосів очікувано отримав «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Беззаперечним лідером голосування до Обласної ради є політична партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» з результатом 34,9 %.

Далі з великою щільністю розташувалися «ВО Батьківщина» (12,7%), «ВО Свобода» (12,5 %), «Радикальна партія» (12,4%).

Також в Обласну раду проходять: Аграрна партія України (10,9%) та УКРОП (6,1%).

Враховуючи правила формування місцевих рад (відповідно до нового законодавства), вирахувана виборча квота (ціна мандата) відповідно до результатів голосування. Таким чином, «Блок Петра Порошенка «Солідарність» отримує 25 мандатів, ВО «Батьківщина» - 9, ВО «Свобода» - 9, Радикальна партія - 9, Аграрна партія України - 8, УКРОП - 4 мандати.

В голосуванні взяли участь 12 063 осіб.

Міський голова Рівного

У голосуванні за майбутнього мера рівняни віддали перевагу чинному очільнику міста. Володимир Хомко впевнено утримує лідерство, але, як показала кампанія і голосування, в нього буде сильний суперник у другому турі.

Із результатом 27,5% лідирує Володимир Хомко, друге місце за представником президентської партії Олексієм Муляренком – 22,8%.

На третьому місці Дмитро Якимець із результатом 19,1%, за ним йде Олексій Бучинський з ВО «Свобода» з результатом 16,3%.

Сенсації не сталося в боротьбі за 1 місце, але справжньою новиною став результат битви за 2 місце. Хоча Дмитро Якимець вже давно вів свою рекламну кампанію, його дуже швидко наздогнав Олексій Муляренко.

Тому до кінця не можна спрогнозувати, хто складе конкуренцію Хомку в другому турі.

В голосуванні взяли участь 29 750 осіб.

Рівненська міська рада

Результат в Рівненську міську раду міг бути ідентичним до результатів голосування в Обласну раду, але корективи вносить «Самопоміч», яка в облраду не йде, і «Громадський контроль».

Як і в результатах голосування за Обласну раду, рівняни обирають стабільність і збереження миру замість популізму.

Отже, перше місце – «Блок Петра Порошенка «Солідарність» з результатом 23,05%, одразу за партією влади йде «Самопоміч» з результатом 21,55%.

Зі значним відставанням від лідерів йде група партій: ВО «Свобода» (12,67%), ВО «Батьківщина» (11,38%), «Громадський контроль» (7,83%), Аграрна партія (7,52).

В голосуванні взяли участь 13 916 осіб.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень