NYT: «Де гроші?». Відставку Рєзнікова в США подають як доказ корупції в Україні (ФОТО)

Під цей шумок хочуть скоротити нам допомогу?

Тут і далі всі фото з публікації у виданні NYT

Провідне видання «Нью-Йорк Таймз», яке є рупором Демократичної партії США, опублікувало сьогодні велику статтю про «корупцію в Україні».

 Подаємо вибірково ключові моменти:

«Де гроші?» Хабарництво військових стає головним болем України. Звільнення міністра оборони підкреслює постійну проблему корупції в Україні, яка стала рідкісною сферою критики керівництва президента Володимира Зеленського.

Звільнення міністра оборони України після серії повідомлень про хабарництво та фінансові зловживання в його відомстві підкреслює ключову проблему для керівництва президента Володимира Зеленського під час війни: викорінення корупції, яка була широко поширена в Україні роками.

Офіційна корупція була темою, яка була переважно табу протягом першого року війни, оскільки українці об’єдналися навколо свого уряду в боротьбі за національне виживання.

Але оголошення пана Зеленського в неділю ввечері про те, що він замінює міністра оборони Олексія Резнікова, підняло це питання на найвищий рівень української політики.

Це відбувається в ключовий момент війни, коли Україна проводить контрнаступ на півдні та сході країни, яка значною мірою покладається на військову допомогу західних союзників.

Ці союзники з початку війни чинили тиск на уряд пана Зеленського, щоб переконатися, що українські чиновники не викачують частину мільярдів доларів допомоги, які надходили до Києва.

Лише минулого тижня радник з національної безпеки Сполучених Штатів Джейк Салліван зустрівся з трьома високопоставленими українськими чиновниками, щоб обговорити зусилля з викорінення корупції під час війни. Це сталося після того, як деякі законодавці в Сполучених Штатах використовували хабарництво як аргумент для обмеження військової допомоги Україні.

У якийсь момент цього року контракти на зброю на суму близько 980 мільйонів доларів США прострочилися, згідно з урядовими даними, і деякі передоплати за зброю зникли на рахунках торговців зброєю, згідно зі звітами, поданими до парламенту.

Хоча точні деталі не з’явилися, порушення свідчать про те, що посадові особи з питань закупівель у міністерстві не перевіряли постачальників або дозволяли торговцям зброєю піти з грошима, не поставивши зброю.

Українські ЗМІ повідомляли про переплату за базові речі для армії, такі як продукти харчування та зимові пальта.

Два тижні тому це ж видання опублікувало інший великий матеріал, фактично, звинувачуючи у корупції Пашинського -- прямо причетного до військових закупівель

Публічні викриття безгосподарності поки що безпосередньо не торкалися іноземної зброї, переданої українській армії, чи грошей західної допомоги, але вони, тим не менш, пронизують почуття беззаперечної підтримки уряду, яке українці виявляли протягом першого року повномасштабної російської армії. вторгнення.

Двох чиновників Міноборони — заступника міністра та начальника відділу закупівель — затримали взимку через повідомлення про закупівлю для армії яєць за завищеною ціною. Пан Зеленський звільнив керівників військкоматів минулого місяця після того, як з’явилися звинувачення в тому, що деякі з них брали хабарі від людей, які хотіли уникнути призову.

...Під час зустрічі минулого тижня з паном Салліваном, американським радником з питань національної безпеки, брали участь керівники спеціалізованого слідчого агентства, прокуратури та суду, які були створені після політичного повороту України на Заході в 2014 році за підтримки Сполучених Штатів і міжнародного співтовариства. таких кредиторів, як Міжнародний валютний фонд.

 

Це ті українські відомства, які можуть втратити владу через пропозицію пана Зеленського про державну зраду.

Західні уряди побоюються можливого ослаблення агентств, сказала пані Радіна, додавши, що якщо пропозиція буде просунута, «швидше за все, вони будуть заперечувати».

Але загалом пані Радіна – член партії «Слуга народу» захищає дії уряду в питаннях боротьби з корупцією.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень