«Нужник»: туалети у дворах багатоповерхівок пропонують експерти з енергетики України

Можливі віялові відключення електроенергії

Ворог цинічно нищить українську інфраструктуру й людей постійно попереджають про найскладніший опалювальний сезон. Експерти енергетичної галузі попереджають про можливі віялові відключення електроенергії.

Експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук нагадав, що основою енергосистеми України є атомні електростанції. Якщо один або два енергоблоки АЕС навіть короткостроково вийдуть з ладу, замістити дефіцит буде нічим.

У найскладнішій ситуації опинилися мешканці багатоквартирних будинків. Адже у разі тривалого відключення світла й відсутності тепла у будинку – не працюватиме каналізація. Тож механізм користування туалетом треба продумати наперед.

Закревський радить облаштувати загальний туалет у дворі біля будинку.

 

Тривала відсутність електроенергії у багатоквартирному будинку зупинить роботу каналізації та відкачування відходів, спровокує відсутність холодної та гарячої води, а також опалення.

Закревський вважає, що якщо в будинку немає світла 3-4 дні, потрібно переїжджати в інше місце з більш придатними для життя умовами.

Влада наразі опрацьовує різні сценарії розвитку подій, тож оперативно реагуватиме на можливі проблеми. Колишній директор з комунікацій групи «Нафтогаз» Максим Белявський каже, що є чіткі плани щодо позаштатних ситуацій.

Електроенергія або газ подаватимуться через аварійні та дублюючі системи. Якщо зникне електроенергія у багатоквартирних будинках, мешканцям залишається чекати коли їх помешкання заживлять до іншої лінії.

Можна скористатися й генератором, але це не просто та дорого. Потрібний генератор з потужністю 100-120 кіловат. Важить такий близько 500 кг і споживатимуть близько 2 л солярки на годину. При цьому ціна пристрою становитиме 300-400 тисяч гривень. За такі гроші обладнання не зможуть купити пересічні містяни, а спроможності міських бюджетів забракне аби забезпечити усіх.

У приватному секторі ситуація не така критична. Генератор на 5-7 кіловат цілком підійде для отримання електроенергії та забезпечить електроенергією будинок для 3-4 мешканців.

Якщо ж проблема з відключенням світла буде тимчасовою, знадобляться:

  • ліхтарики;
  • повербанки;
  • свічки;
  • генератори;
  • запаси додаткової води;
  • теплий одяг.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень