Нумерують людей та вимикають світло о 23:00, - українка зняла рожеві окуляри у таборі в Норвегії

Дівчина поїхала туди восени цього року

В колажі використане фото з Instagram українки

Молода українка під ніком derkaaach__ у TikTok виклала фотозвіт про свій переїзд до Норвегії.

Судячи з викладених фото, молода вінничанка потрапила у центр прийому в комуні Роде, де перебувала 5 днів, а далі перейшла на наступний рівень, що означає переселення в інше місце.

Показала сніданки, обіди та вечері, зазначивши, що часто харчування було одноманітним і щоб отримати порцію, потрібно було вистояти в черзі, інколи довжелезній.

Скриншоти з допису у TikTok

До слова, черга була також у пральну та туалет з душем, - написала Ірина.

Українка відзначила, що всюди потрібно було носити з собою ідентифікаційну картку, що слугувала перепусткою. В тому числі і за межі пункту, який Ірина називала «табором».

Судячи з фото, біженцям надавали спальне місце на двоярусному ліжку у великому наметі. На території центру рівно о 23:00 вимикалося світло:

Але дуже круто, що це робили поступово, а не одразу, - відзначила дівчина.

Спати доводилося з цінними речами, аби їх не поцупили. В коментарях Ірина відзначила, що за час її перебування у Роде було «десь 7 крадіжок телефонів».

Також дівчина відзначила, що кілька разів на день необхідно було перевіряти наявність свого номеру у вивішених на стенд списках. Поява у них номеру означала перехід на наступний етап і розселення на постійне місце проживання у Норвегії.

У коментарях до допису дівчини чимало українців поділилися своїм досвідом переїзду і емоціями від сприйняття побаченого:

Раніше про життя українців у Норвегії ми писали:

Корпоративи – щотижня: українка розповіла, як влаштувалася та працює у нафтовій компанії у Норвегії

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень