Новий ліцей на Рівненщині валиться на очах: чи сядуть школярі за парти 1 вересня? (ФОТО)

Батьки бояться пускати дітей на навчання

У селі Пісків, що на Рівненщині, у будівлі нового ліцею просів фундамент, стіни вкрилися тріщинами та обвалюються.

Заклад урочисто відкрили у 2017 році, перші ознаки руйнації закладу його працівники побачили майже одразу. Нині деякі щілини збільшилися настільки, що в них можна просунути руку.

Люди своїми силами намагаються усувати недоліки, але не все вдається.

Директорка ліцею каже, коли побачила як ліцей «розвалюється», одразу покликала підрядника будівництва.

Спершу робітники приїздили й усували дрібні недоліки. Проте останнім часом жодних робіт не проводилось. Щодо якості будівництва вже проведено кілька експертиз.

Слідство встановило, що чимало робіт зі зведення ліцею виконано неякісно, а деякі зроблені лише на папері. Кримінальне провадження вже скеровано до суду. За версією правоохоронців, підрядник розтратив майже 400 тисяч гривень на будівництві й виконав його неякісно.

Сьогодні стало відомо, що підрядник приступив до підсилення фундаменту. Загрози зриву навчального року у Піскові немає Про це  під час брифінгу повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Подолін:

Була повінь велика в цьому році і тому є питання по деяких фундаментних блоках. Роботи по усуненню недоліків розпочаті відсьогодні, триває демонтаж частини перегородок, що мають тріщини.

 

З 23-го серпня будуть початі роботи з підсилення фундаментів і відновлять стіни та внутрішні опорядження. Навчальному процесу станом на сьогодні не загрожує нічого, – сказав перший заступник.

Також посадовець додав, що ремонт у кабінеті трудового навчання та коридорі мають провести так, щоб діти 1 вересня могли піти в школу. Після того, ОДА надалі контролюватиме підрядника, аби він повністю усунув недоліки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень