Нові тести з ПДР: перші враження рівнян

Думки неоднозначні

Уже майже два тижні рівняни складають іспити на отримання посвідчення водія за новими білетами.

Адже, як відомо, в Україні з 1 липня змінили екзаменаційні питання для майбутніх водіїв. Вперше їх винесли на публічне обговорення, у результаті - було надіслано 3,5 тисячі пропозицій щодо змін двох тисяч питань. Вісімсот з них врахували – задля спрощення питань та адаптації їх до сучасної ситуації на дорогах, - кажуть у МВС.

Основні нововведення – класифікація білетів відповідно до категорії водійського посвідчення, говорить заступник директора регіонального сервісного центру МВС у Рівненській області Віктор Залюбовський:

- Тобто, якщо людина має тільки категорію «мотоцикл» і хоче вчитися на мотоциклі, або на легковому автомобілі – для чого їй знати висоту протектора вантажного автомобіля, тощо. Тобто, це все поділено, диференційовано. Взагалі, в білетах цих на складання іспитів з правил дорожнього руху є 4 категорії питань: 12 питань – саме з правил дорожнього руху, а далі йдуть ще медична підготовка (я думаю, що всі знають, що це важливо при нашому русі, при наших дорогах) і сама будова автомобіля ще є два питання. Принаймні, люди повинні знати, де знаходяться кермо і колеса.  

Поки думки тих, хто уже протестував нові іспити неоднозначні.

Дехто каже, що вони стали простішими, дехто, навпаки, вважає, що змінилося небагато і суперечливі варіанти відповідей нікуди не зникли.

16-річний Назар складав іспити, щоб отримати водійське посвідчення для кермування мопедом.

Перша спроба виявилася невдалою.

Хлопець стверджує: у нього зустрічалися питання, що стосуються інших категорій транспорту. Утім, помилки він допустив не в цьому:

- Скільки триває годин складання протоку адміністративного правопорушення – це я зробив помилку. І ще була помилка у питанні «що потрібно зробити, якщо водія підозрюють у стані алкогольного сп’яніння: вилучити транспорт і зробити тест на алкоголь, чи просто зробити тест на алкоголь? Нічого не змінилося, просто інші картинки, все те саме. Питання трішки змінили, ну, тобто, з «ковиркою» питання. Більше питань додали з надання першої медичної допомоги і багато питань було з обслуговування транспортного засобу.

Усі неточності будуть виправляти впродовж 2-х місяців, - повідомив Віктор Залюбовський.

Зауважимо, що іспит можна складати повторно, але не раніше, ніж за 5 днів від попередньої спроби.

До слова, вартість складання теоретичного та практичного іспитів становить 26 гривень, а бланк посвідчення водія  - 201 грн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень