Дружба з Польщею: наступними розвиватимуть туризм та аеропорт Рівного (10 ФОТО)

Польська делегація прибула на Рівненщину з нагоди 15-річчя співпраці

П'ятнадцять років тому було підписано Договір про міжрегіональне співробітництво між Рівненською областю та Вармінсько-Мазурським воєводством. Аби співпрацювати надалі, до Рівного прибула делегація у складі Маршалка воєводства Густава Марека Бжезіна та представників Маршалківського уряду і Консула Республіки Польща в Луцьку.

Візит розпочали із зустрічі з делегацією області під керівництвом голови ОДА Олексія Муляренка.

Продовжили – у міському будинку культури. Там відбувся форум партнерів у рамках відзначення 15-річної співпраці.

Сторони відзначили, що досі співпраця мала позитивний і корисний характер.

Зокрема за 15 років співпраці вдалося реалізувати проекти в сфері охорони здоров’я, пожежної безпеки, освіти, туризму.

Нині в сфері інтересів також децентралізація і розвиток аеропорту, повідомив очільник Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко:

Ми підписуємо план заходів Рівненської обласної державної адміністрації та Вармінсько-Мазурського воєводства на 2018-20 роки. Співпраця за останні 15 років насправді була дуже плідною для нас. Сьогодні нам потрібен досвід Польщі у багатьох сферах. У процесі децентралізації, у освіти, культури, охорони здоров’я, туризму. У нас немає багато часу для того, аби розтягувати, наприклад, процес децентралізації. Адже його впроваджували у Польщі більше десяти років. Ми ж маємо зробити це швидко і сподіваємося, що польський досвід стане нам у нагоді.

 

 

Зараз активно обговорюємо перспективи співпраці наших аеропортів. Напрацьовуємо можливості подальшої плідної співпраці рятувальників, зокрема розвиваток пожежних дружин. До слова, рятувальники наші співпрацюють із польськими колегами найдовше і поки найкраще серед інших областей України. Взагалі це лише початок, бо маємо ще певні напрацювання.

Самі польські гості у приклад ставили лікарів з Рівного, які скоро поїудть в Ольштен вивчати передовий досвід польських колег. Відзначали позитив від співпраці з владою Дубна та Клеваня. А ще пригадували результати плідної співпраці у рамках українсько-польського телерадіофестивалю «Калинові мости».

 

 



 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень