«Нова стара небезпека»: Комаровський попередив про інфекцію, яка поширюється світом (ВІДЕО)

На сьогодні у Великій Британії загинуло вже 20 дітей

Доктор Комаровський розповів про інфекцію, пов'язану з мікробом, який називається стрептокок. На сьогодні у Великій Британії загинуло вже 20 дітей.

Про небезпеку заслужений педіатр України повідомив у своєму новому відео на YouTube.

Що таке стрептокок?

Стрептокок - це бактерія, яка викликає ангіну, скарлатину. З ним пов'язані такі хвороби як ревматизм, системний червоний вовчак.

Він легко лікується, коли розпочинається інфекція, уточнив лікар.

— Сезон захворювання починається навесні, зараз міжсезоння і ми маємо дивну ситуацію. Також маємо високу летальність, - зазначив лікар.

За словами Комаровського, це дуже дивно, що від стрептокока нині вмирають діти. Також він зазначив, що через пандемію коронавірусу діти змушені були не спілкуватися один з одним довгий час, через що вони не обмінювалися вірусами та інфекціями. Цим можна пояснити летальність випадків стрептокока зараз.

— Стрептокок зараз став стійкий до антибіотиків, хоча раніше цього не спостерігалося. Він став викликати більш тяжкі захворювання, - розповів медик.

Комаровський повідомив важливу деталь, що якщо вчасно розпочати лікування, то ця інфекція відмінно піддається терапії.

— Важливо чітко розуміти, коли біль від ГРВІ або коли біль у горлі є провісником ангіни. Якщо болить горло і немає нежиті – це завжди привід звернутися до лікаря, – попередив Комаровський.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень