«No pasa nada»: Ксенія Юрченко з м. Рівне побувала в Барселоні, і, як виглядає, засмагала там топлес (ФОТО)

Яких ще 10 речей вас би вразили – разом із нею

Тут і далі фото Ксенії Юрченко з її екаунту в Інстаграм

Оксана Юрченко привезла з Барселони класний вислів «No pasa nada». Ми б переклали його: «Не дуже то й нада», але Ксенія каже, що там значення трохи інше.

Подаємо далі її авторський текст без – змін.

«No pasa nada»

Цієї осені мені пощастило провести свою відпустку та відвідати свою племінницю в Іспанії. Вона живе там уже багато років, але не забуває коріння та рідну країну.

Я довго вагалась чи їхати, але зрештою зважилась. Попри важку дорогу, багатогодинний перетин кордону та інші незручності отримала масу задоволення та позитивних емоцій, надихнулась країною і написала для вас коротенький блог.

Вірю, що невдовзі, після Перемоги ми теж будемо такими ж розслабленими, усміхненими і радісними на вулицях українським міст та попри все, радіти життю.

10 речей, які вас вразять у Барселоні:

  • Іспанці переходять дорогу, як заманеться, правил дорожнього руху для них не існує. Вони повноправні хазяї вулиць. На початках, я законослухняно чекала зеленого, але натовп зносив мене і я, зізнаюсь, нахабно порушувала ПДР навіть на очах поліцейських.

-  Невже пішоходів не штрафують? – запитувала я іспанців.

- Ніколи, хіба вже таке щось вчверять, зате за водіями тут пильно стежать і нещадно штрафують за усе.

  • Велосипедні доріжки в ідеальному стані. Ними користуються дуже активно. Але не дай Боже стати на їхню частину дороги – ви одразу отримаєте купу гудків чи грубих окриків, навіть не пробуйте!
  • Пофігізм. No pasa nada – цю фразу в Барселоні ви чутимете дуже часто. Розбили бокал, запізнились на зустріч, порвали сукню – No pasa nada! «Нічого страшного» в перекладі з іспанського. Іспанці не переймаються дрібницями, бо нічого в цьому світі не здатне затьмарити їхній хороший настрій. А в хорошому настрої вони завжди. Ну, майже завжди.

  • Іспанці обожнюють шкварки! Їх продають в чурреріях – закладах, де готують чуррос, солодку обсмажену випічку з заварного тіста. Там же ви можете придбати справжнісінькі шкварки, надзвичайно смачні, легкі, повітряні. Смакота! Але не передайте куті меду – вони досить важкі на шлунок.

  • У Барселоні в історичному кварталі не можна вивішувати жодних прапорів. Через сепаратиські настрої каталонців. Але це не заважає їм окреслювати свої політичні (і варто зазначити, щедро підгодовані путіним) погляди іншими знаками та наклейками у вигляді жовтих стрічок. І ще, заборони не заважають барселонцям вивішувати спідню білизну (і це теж вважається порушенням) навіть навпроти собору Саграда Фамілія.

  • Барселонці ніколи не сплять. Навіть уночі ходить транспорт, тому дістатись додому після гульок – не проблема.
  • На будівлі парламенту Каталонії розтягнений транспарант – «Каталонія й Україна разом». Взагалі іспанці українців дуже підтримують і ви почуєте багато приємних та підбадьорливих слів на адресу України. В Іспанії навіть випущена марка, гроші від продажу якої йде на підтримку України.

  • Щоб добудувати Саграда Фамілія (Святого Сімейства) – треба знести усі сусідні будинки, які свого часу набудували навколо. Тобто, щоб втілити весь проєкт Гауді щільна забудова тепер заважає і мешканці будинків (потворних, варто зазначити) активно протестують, вивішуючи на свої балкони транспаранти. Якщо будівництво собору завершать за планом в 2026 році, то в тривалість процесу будівництва складе 144 роки.

  • На пляжах в Барселоні законодавчо дозволено засмагати топлес.

  • Ну і на останок, якщо ви бачите ретельно нафарбовану, гарно одягнену з манікюром та педикюром жінку – на 99% це не іспанка. Іспанці й іспанки не переймаються зовнішнім виглядом від слова зовсім. Мокре волосся, полупаний педикюр, непрасований одяг – No pasa nada!

Більше фото та відео з Барселони в Instagram(i) sanayurchenko

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень