Ніжний, наче хмаринка: Домашній десерт без випічки на молоці
Ви готуватимете його часто
Класичні пудинги люблять у багатьох сім’ях. Пропонуємо вам приготувати ідеальний рецепт такого ніжного та повітряного десерта.
Він у міру солодкий і корисний, тож цей пудинк можна сміливо дават малечі.
Інгредієнти:
- Молоко – 800 г;
- Цедра – цілого лимона;
- Ванілін – за смаком;
- Яйця – 3 шт.;
- Цукор – 100 г;
- Крохмаль кукурудзяний – 20 г;
- Кориця або какао – для декору.
Молоко змішуємо з цедрою лимона та ваніліном, доводимо до кипіння.
Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки змішуємо з цукром і збиваємо віночком до однорідності.
Всипаємо крохмаль у жовтки та перемішуємо до однорідності.
Молоко знімаємо з плити та проціджуємо через сито від цедри.
Охолоджуємо молоко до теплого стану, додаємо жовтки з цукром та крохмалем, перемішуємо до однорідності та ставимо на плиту.
Варимо масу на невеликому вогні до загустіння.
Виливаємо масу в ємність, розрівнюємо, посипаємо корицею чи какао. Коли десерт охолоне, відправляємо холодильник для застигання на 2 години.
Замість цедри цитрусів ви можете додати какао та отримаєте шоколадний десерт. Тільки какао вибирайте із високим відсотком жирності, щоб десерт вийшов смачним або використовуйте цілу плитку шоколаду.
Джерело: skarbnychka-retseptiv
Радіо Трек: НОВИНИ