Ніяких «ВК», «Одноклассников» і Яндекса: блокування російських веб-ресурсів хочуть продовжити

Продовжити санкції не тільки проти російських соцмереж, але й проти веб-ресурсів і програмних продуктів країни-агресора пропонує голова СБУ Іван Баканов. Таку пропозицію він уже вніс на розгляд РНБО, повідомляє пресслужба відомства.

Зокрема, продовжити санкції хочуть не тільки проти «ВКонтакте» і «Одноклассники», а й проти Яндекс, Mail.ru, Доктор Веб, Касперський, 1С і Парус.

За словами Баканова, таким чином СБУ не лише захистить українців від інформаційних «вкидів», а й забезпечить кібербезпеку для представників бізнесу, державних та освітніх установ:

Адже будь-який російський поштовий сервіс або антивірус можуть використовувати на шкоду Україні. Тому треба мінімізувати ризики. Блокуючи такі ресурси і програми, ми піклуємося про безпеку країни в цілому, - заявив очільник СБУ.

Акція протесту студентів і школярів проти заборони «ВК» біля будівлі Адміністрації президента у Києві, 19 травня 2017 року. Фото - EPA/SERGEY DOLZHENKO

Нагадаємо, що роботу російських веб-ресурсів в Україні заблокували ще три роки тому – у 2017-му.

Тоді Україна вперше ввела санкції проти найбільших російських інтернет-компаній з одночасним блокуванням доступу до їхніх ресурсів. 

Під санкції потрапили всі сервіси «Яндекса» (у т.ч. й ті, що стосуються домену .uа), а також Mail.ru і підконтрольні їй соцмережі. Також у списку є сайти «Лабораторії Касперського» і DrWeb (компанії й раніше були під санкціями, однак до цього доступ до їхніх ресурсів не блокувався).

Мем про блокування експрезидентом Петром Порошенком російських ресурсів. Фото з мережі

Під заборону також потрапив розробник словників і програм для розпізнавання тексту ABBYY і найбільшого постачальника софту для діловодства «1С». А ще - телеканал РБК, якому заборонили мовлення в Україні. Крім нього — НТВ, Перший канал, «Росія 24», «ТВ Центр», ВГТРК, «Звезда», ТНТ, «Москва 24», РЕН ТВ, інформагентство «Россия сегодня» та низка інших.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень