Ніякого турбокільця на Макарова НЕ БУДЕ. Що насправді там збудують? (ВІДЕО)

Все вирішили проєктанти

«Дорога смерті», «прокляте перехрестя» - як тільки не нарікали рівняни перехрестя вулиць Макарова і Дубенської. Усе через численні ДТП, зокрема смертельні.

Згідно з даними патрульної поліції Рівненської області, які надали Суспільному, на перехресті вулиць Макарова та Дубенської з 2016-го по травень 2021-го сталося близько пів сотні аварій, у яких загинуло чотири людини.

ДТП 16 серпня 2016 року. Загинула 17-річна дівчина

Три роки тому за це питання взялися серйозно. Спершу управління ЖКГ обрало найпростіший варіант - поставити світлофор. Після тривалих обговорень, дискусій та голосування, серед кількох варіантів вирішили обрати саме турбокільце.

Воно дає найбезпечніше перетинання транспорту та людей, адже гарантовано змушує сповільнюватися автомобілі.

 

Окрім того, кільце зміщує траєкторію руху транспорту на перехресті та навіть у випадку ДТП наслідки будуть легшими.

Турбокільце планували будувати ще у 2018 році. Тоді розроблювати проєктно-кошторисну документацію, але на тому все закінчилось. Будівництво не розпочали через брак коштів. Вартість нового турбокільця за приблизними підрахунками, три роки тому, становила 20 мільйонів гривень.

2020 рік міська влада Рівного змінюється. Проходить кілька місяців від початку каденції Олександра Третяка, як він заявив: турбокільцю на проблемній ділянці у Рівному - бути. Ціна такого рішення - не одне людське життя.

Вулиця Дубенська закладена в планах на капітальне оновлення, тобто, буде цілковите оновлення вулиці Дубенської, також побудова турбокільця на перехресті вулиць Дубенська-Макарова, там де, дуже аварійно небезпечна ділянка, зокрема, вчора, також на жаль, сталася аварія, що вкотре доводить, що там необхідне кільце і це мінімізує кількість дорожньо-транспортних пригод, які там стаються, - зазначив Олександр Третяк у лютому цього року.

У травні депутати Рівнеради виділили 26 мільйонів гривень на будівництво турбокільця на перехресті вулиць Макарова та Дубенської. Кільце планували збудувати до кінця 2021-го року. Перед підготовкою проєктно-кошторисної документації провели моделювання того, яким має бути перехрестя вулиць. Розробили п'ять цифрових макетів, серед яких обрали найкращий варіант — так зване турбоване кільце.

Цього тижня стало відомо, що на аварійному перехресті стартують роботи з облаштування довгоочікуваного турбокільця.

Місцеві ЗМІ вибухнули новинами:

Втім, виявляється, на перехресті вулиць Дубенської і Макарова турбокільця НЕ БУДЕ.

Так, на початку так і планувалось, але коли проєктанти приступили до роботи, концепт змінили.

 

Правильне трактування - транспортна розв’язка кільцевого типу середнього радіусу!

 

Турбокільце має дещо інші геометричні характеристики,- повідомила Ольга Лірник.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень