«Настав Апокаліпсис». У спеку мешканці багатоповерхівки у Рівному залишились без світла

Люди переконані - їх шантажує забудовник

Йдеться про незавершене будівництво колишнього житлового комплексу «Золота Підкова», а нині «Авеню-86», що на вулиці Соборній у Рівному.

До редакції РАДІО ТРЕК звернувся рівнянин Олег, мешканець однієї із секцій житлового комплексу, із таким повідомленням:

 - Звертаюся від імені мешканців ОСББ «Соборна 283». Наш будинок має 5 під‘їздів. Три з них повністю заселені.

 

Два інших взявся добудовувати новий забудовник «Сан-Вест». Власник цієї фірми - забудовник Віталій Мороз - вирішив також забрати у людей місце для дитячого майданчика та стоянки і збудувати посеред двору ще один будинок.

 

Мешканці звернулися до місцевої влади, щоб перевірити, чи законно це. У відповідь забудовник вимкнув світло всьому будинку на необмежений термін, поки мешканці не перестануть йому протидіяти.

 

Також будинок залишився без води, бо не працюють водяні помпи. Допоможіть у висвітленні ситуації зі свавіллям забудовника.

Чоловік також зазначив, що у під’їзді розвісили оголошення, в яких зазначено, що світло вимкнуть у вівторок, 13 липня, а от коли увімкнуть – невідомо.

За словами Олега, раніше будинок був підключений до трансформаторної підстанції молитовного будинку. А потім підстанцію викупила фірма «Сан-Вест». Її директор Віталій Мороз телефоном пояснив ситуацію:

 - Я усім надіслав попередження про відключення від електроенергії у зв’язку з ремонтними роботами. Світло може увімкну за місяць, а може й ніколи. Зараз проводяться ремонтно-будівельні роботи.

 

Цей будинок підключений до нашого ТП на тимчасовій схемі електропостачання, ми зараз вводимо в експлуатацію своїх дві секції. У нас лишніх кіловатів немає, ми звернулись до міського голови, у правоохоронні органи.

 

Написали у всі служби, в тому числі й ОСББ «Соборна 283», повідомили про відключення даного будинку від електропостачання. Це моя приватна підстанція. Ми зараз підключаємо до ТП дві нових секції будівництва, які за місяць здаємо в експлуатацію.

 

Нехай ті люди зараз звертаються кудись, щоб їх перемикати на іншу підстанцію. Мешканці будинку 8 років були підключені до цієї трансформаторної підстанції, але тимчасово. Тепер прийшов Апокаліпсис і зійшовся на мені.  

З’ясувалось, що мешканці ОСББ «Соборна 283» за спожиту електроенергію окремо не платили.

Суми за використану електроенергію враховували до плати за будинок, говорять самі мешканці.

Люди свого часу звертались до «Рівнеобленерго», але компанія не може вплинути на ситуацію. А тим паче - на відключення від подачі електроенергії з приватної підстанції, пояснила речниця «Рівнеобленерго» Алла Ліхачова

 - ТП-370 не належить ПрАТ «Рівнеобленерго», тож оператор системи розподілу не має впливу на роботи, які проводить власник цієї трансформаторної підстанції та не має інформації щодо цих робіт.

 

Також «Рівнеобленерго» не має договірних відносин ані з обслуговчим кооперативом чи ОСББ за адресою Соборна 283, ані з жодним з побутових споживачів за цією адресою.

 

Тому з питань електропостачання споживачів, заживлених від ТП 370, необхідно звертатися до її власника.

Водночас заступник міського голови з питань будівництва Олександр Миронюк так коментує ситуацію:

 - Це «Золота Підкова». По пам’яті скажу, що трансформаторна підстанція була на балансі молитовного будинку, потім її викупили. Будинок тимчасово підключали до цієї трансформаторної підстанції.

 

Я не знаю, на яких умовах забудовник надавав мешканцям електроенергію. На цей час, я так розумію, забудовник хоче взяти дозвіл на будівництво завдяки тому, що відключить від електропостачання жителів цього будинку. Я не знаю чи це шантаж.

 

Треба ще з’ясувати, на яких підставах забудовник надавав їм електроенергію, та як вони за неї платили. Наскільки мені відомо, це було тимчасове підключення для надання можливості працювати. ТП не є державною власністю, підстанція приватна.

Самі ж мешканці ОСББ «Соборна 283» вважають себе заручниками ситуації й кажуть, що їх шантажують.

 - Від нас хочуть отримати дозвіл на будівництво під нашими вікнами ще однієї багатоповерхівки. У дворі - замість дитячого майданчика та стоянки, - ще раз наголосив мешканець ОСББ «Соборна 283» Олег.

Також Олег зазначив, що

ініціативна група ОСББ звернулась у мерію з проханням посприяти у розв’язанні проблеми.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень