Німці працювали на кладовищі у Здолбунові

На Рівненщині знайшли останки німецьких солдат. Знахідки перепоховають аж у Кропивницькому

На цвинтарі на вулиці Драгоманова у Здолбунові викопали останки німецьких військових. Про перепоховання людських останків повідомило видання «Рівне вечірнє».

Їхньою ексгумацією за домовленістю між Україною та Німеччиною займається група осіб Німецької Народної Спілки з догляду за військовими похованнями зі Львівщини на чолі з Мироном Старком.

Відомо, що на кладовищі останки тіл знайшли тільки у 32 могилах із 37. Лише в одній з могил був знайдений жетон із даними про похованого тут німця.

 

Мирон Старко. поділився першими результатами:

На мішках ми записуємо вік солдата, розмір його стегнової кістки (для визначення зросту з похибкою в 1 см), тип поранення, наявність солдатського жетона. Так відбувається повна ідентифікація. Інформацію відправляємо до центрального офісу спілки — до німецького міста Кассель. Німці розшукують родичів загиблих і повідомляють їх про знахідку. Загиблі — прості люди, молоді чоловіки, батьки та сини, на яких випала нелегка доля і вони потрапили під безжальний вихор війни.

Повідомляється, що останки тіл німців у спеціальних саркофагах доставлять в Кропивницький, де вони будуть перепоховані на цвинтарі для німецьких солдат і військовополонених.

 

 

  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень