Німці онімеччують наших дітей: блогерка б’є на сполох через «велику аферу» щодо українців

І закликає втрутитись українських чиновників

Фото - ілюстративне

Німецькі школи не справляються з онімечченням українських дітей-біженців і панікують, замість того, щоб надати українським учням і їхнім вчителям можливість продовжити навчання на своїй території, - такими словами свій допис у Facebook розпочала українська блогерка та журналіст Ольга Самборська, яка вже багато років мешкає у Берліні.

Вона продовжує:

Все, що приходить на німецьку територію, має стати німецьким спершу. Я не розумію, чому українські відповідні органи і політики не б’ють на сполох.

Українка вважає, що незалежно від того, чи залишаться українські діти в Німеччині після війни, вони є і повинні залишатися українськими дітьми, підтримувати мову, свою тотожність і взагалі знати, хто вони такі.

Ольга Самборська (фото з Facebook)

Наразі виглядає так, що їм сугерується, що вони вже німці або стануть такими, коли вивчать німецьку, українську мають забути або, що ще гірше, лише після вивчення німецької можуть продовжити повноцінне навчання, бо лише німецькі вчителі мають право їх навчати, і щоб їх розуміти, потрібно знати німецьку.

Українські діти у німецькій школі (фото з Facebook Ольги Самборської)

Блогерка вважає, що німці сприяють онімечченю і українських вчителів, яким не дозволяють проводити уроки нашим дітям:

А що українські вчителі? Ті теж повинні онімеччитись. Погнали всіх на курси. Навіть якщо вони ходять на німецькі курси, всо одно їм можна принаймі надати можливість практики в класах з українськими дітьми, де вони б викладаи свої предмети українським школярам. Пів дня на курсах і кілька годин викладання в школі. Чому б такий варіант не розглянути, якщо вже так важко визнати українські дипломи або прийняти вчителя без знання німецької на роботу?

Ольга Самборська називає те, що відбувається у Німеччині, великою аферою з дітьми, яка загрожує тим, що скоро українські діти стануть німцями з міграційним бекграундом замість залишатися українцями з іноземним досвідом.

В дитячому віці діти швидко справляються з вивченням іноземної мови, що є плюсом, але мінусом є те, що так само швидко вони забувають свою тотожність. Коли дитина втратить зв'язок зі своїм корінням, воно всохне і замість особистісного стовбура залишиться пеньок, сухий і нецікавий, але на ньому можна буде сидіти або їздити, тобто з сухого дерева можна зробити будь-яку іграшку, яких і так вже багато настругано.

Війна - це не лише битва за території, які принаймі можна відвоювати. Є ще такі території, які вже не відвоювати ніколи, якщо за них не воювати взагалі.

 

Допис коментують батьки малих українців, які підтверджують існування проблеми:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень