Ніхто й не помітив: Марк Твен передбачив появу Інтернету ще у 1898 році 

Інколи достатньо просто дочекатися, аби передбачення справдилися 

У світі певно не багато людей, які б геть не знали творів Марка Твена. Щоправда, більшість далі шкільної програми, як то «Пригоди Тома Сойєра » та «Пригоди Гекльберрі Фінна» не пішли. Але й це вже не погано. Американський прозаїк часто полюбляв використовувати й наукову фантастику.

Так, більшість книг письменника були  реалістичними, причому в деяких оповіданнях і романах Твена легко можна знайти досить вдалі прогнози про майбутнє людства.

Люди так і не змогли відкрити спосіб подорожувати в часі, як у «Янки з Коннектикуту при дворі короля Артура». Хоча винахід Твена з оповідання «З Лондонської таймс за 1904 рік» вже давно стало нормою для сучасних людей.

Цю розповідь письменник випустив 1898 року. Головний герой твору - британець Клейтон: його звинувачують у вбивстві винахідника, який нещодавно представив справу всього свого життя — телеелектроскоп.

Цей вигаданий винахід дозволяв усім мешканцям землі спілкуватися один з одним із власного дому. Мешканці Мельбурну та Гонконгу ділилися новинами через десятки тисяч кілометрів.

 

У  деяких епізодах розповіді опис роботи телеелектроскопа нагадує сучасні соціальні мережі.

Так, наприкінці 19 століття Твен передбачив появу інтернету, правдиво описав принципи віддаленого спілкування і суспільство, в якому люди вважають за краще проводити час в «інтернеті», а не на вулиці.


 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень