Страшніше, ніж ракетні удари: що насправді стоїть за атакою росіян на Київстар?

Все глобальніше, ніж здається на перший погляд

Ситуація з атакою російських хакерів на систему «Київстар» говорить про те, що наслідки позбавлення українців мережі можуть бути дієвіші, аніж ракетні удари по різних важливих об'єктах.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політичний оглядач Олексій Курпас.

- Українська кібербезпека працює добре, однак проблема в тому, що «Київстар» є приватною компанією, і вони не доручали свою кібербезпеку державним службам, а користуються послугами власних фахівців. До того часу, як не стався нещодавній випадок, - каже експерт. 

Стосовно інформації, яка могла потрапити до росіян, то не це було їхньою ціллю, вони не цікавилися інформацією як такою. Була більш глобальна мета.

За словами Курпаса, насамперед вони хотіли покласти мережу. З огляду на те, наскільки ефективно працює наша ППО, ця хакерська атака для росіян була набагато дешевшою, аніж ракетні обстріли по важливих об'єктах. 

Потрібно серйозно працювати над цим питанням. І великим операторам, компаніям, зокрема – енергокомпаніям, необхідно залучати фахівців СБУ. Для того, щоб подібних атак не було надалі.

 

Ще раз повторюся – такі випадки, як із «Київстаром», можуть бути більш ефективними, ніж удари ракетами, - зауважив політичний оглядач. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень