Ніде було розвернутися: чому в СРСР робили такі маленькі кухні?

Три основні причини

Дефіцит житла та матеріалів

В СРСР в післявоєнні роки й в період відновлення була величезна нестача житла. Будівництво великих квартир з просторими кухнями було економічно недоступним для багатьох сімей.

Також варто враховувати обмежену кількість доступних будматеріалів і ресурсів. Це унеможливило будівництво великих кухонь.

Функціональність і мінімалізм

Маленькі кухні часто створювалися з урахуванням оптимізації простору. Замість великої кухні можна було зробити більш функціональний простір, де все було під рукою.

У радянському суспільстві часто цінувалися мінімалізм і простота. Маленька кухня відповідала цим цінностям і дозволяла зосереджуватися на основних функціях цього простору.

Соціокультурні фактори

В СРСР вважали, що великі кухні можуть сприяти розтраті продуктів і розкоші, що суперечило духу соціалізму і колективізму.

Також радянська культура харчування часто мала на увазі економне використання продуктів і готування на мінімумі місця.

Джерело: Главред 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень