Незручності рівненського кладовища. Як зорієнтуватися

Рівняни під час провідної неділі відчули проблеми із пошуком могил своїх близьких

Сектори у відносно нових кварталах кладовища «Нове» не позначені жодними вказівниками, а стрімко зростаюча територія цвинтаря унеможливлює орієнтування на огорожу.

Проте, встановлення табличок із зазначеною системою нумерації секторів на сьогодні не стане рішенням, пояснює очільник підприємства «Спецкомбінат-ритуальна служба», яке опікується кладовищем «Нове», Микола Володько:

Система нумерації не іде по порядку, є поняття, наприклад, з права на ліво, або по часовому колу. Вона іде по моментах відведення землі. Тобто відвели там 5 гектарів землі, з лівої сторони дільниці, де закінчуються поховання, там, наприклад, 36-й, а справа, зовсім з діаметрально протилежної  сторони уже починається 37-й. Специфіка тут певна є. І чого ці знаки не можуть бути тим вказівником, тому треба цю систему координат знати.

Тож саме етапи відведення землі і перемішали усю нумерацію. Змінити ж її на сьогодні неможливо, оскільки кожному на руки видають документи із вказаною адресою поховання, і змінювати їх під відповідну систему координат не будуть. 

Проте, за словами Миколи Володька, «Спецкомбінат» постійно міркує над тим, які орієнтири розробити, аби громадянам було легше зорієнтуватися. Адміністрація кладовища запевняє, що допоможе тим, хто не може самотужки знайти потрібне поховання.

До слова, торік у Рівному на кладовищі «Нове» провели 1810 поховань. Як відзначає пан Володько, за час, коли він очолює цей напрямок роботи, це найбільша кількість поховань.

Нині «Спецкомбінат» проводить інвентаризацію поховань, і існування електронної бази значно спрощує пошук могил близьких, говорить Микола Володько:

У нас є уже фактично і за 2000 рік, робимо електрону базу, і над цим працюємо. Будемо і далі потихеньку робити інвентаризацію. Вже ми цю роботу ведемо більше трьох років. По суті ми вже років 20 "вбили" у комп’ютер, вже поховання є в електронному вигляді.

До речі, уже в грудні 2016 року на кладовищі почали проводити поховання у новому кварталі. Нині для потреб кладовища «Нове» ще є 6 гектарів землі.  За словами Миколи Володька, рельєф землі дуже складний, і підготовка землі для поховань та прокладання асфальтних доріжок вимагає проведення великого об’єму земляних робіт.     

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень