Незаконна забудова може обернутися трагедією для мешканців «малосімейки» на Ювілейному?

Що робити, якщо проблему цілого будинку вперто ігнорують?

Фото Радіо Трек

Мешканці "малосімейки" на вулиці Соборній, 275, що на Ювілейному, вже понад два роки є заручниками самовільного будівництва власниками нежитлових приміщень.

Цього разу 245 квартир залишилося без води. 

Води у будинку немає другу добу. Затопило підвал, а там електрощитові. Уявіть, які наслідки можуть бути, - розповідає мешканець будинку.

Люди опинилися у такій ситуації через те, що забилася мережа каналізації, яка проходить під незаконно збудованим відділенням Нової Пошти. 

Згідно з державними будівельними нормами на тому місці  забороняється будувати в охоронній зоні каналізаційних мереж по 5 метрів у обидві сторони від зовнішніх стін трубопроводів, - зауважила голова ОСББ "Прометей" Зіна Кузнецова.

Тепер каналізаційні мережі під навантаженням фундаменту Нової Пошти, постійним рухом великогабаритних машин, які возять посилки, просіли та не можуть повноцінно функціонувати.

Нечистоти зробили вихід у лоток тепломережі теплопостачання до будинку. І цей непотріб потрапив по лотку тепломережі у підвал будинку, де знаходиться електрощитова будинку, - додала голова ОСББ.

Якби не вечірній обхід у неділю, ймовірно, весь будинок залишився без електрики на невизначений термін.

Фото Радіо Трек

Аби в черговий раз не опинитися без води, обурені мешканці "малосімейки" прийшли під двері відділення Нової Пошти. 

Ми не будемо пускати відвідувачів  доти, доки до нас не вийде Олександр Мединський - власник цього приміщення.

Тож незабаром біля будинку зібралось три екіпажі патрульної поліції. Один приїхав на виклик відвідувачів Нової Пошти, яких не пускали, інший екіпаж викликала голова ОСББ.

Фото Радіо Трек

Зіна Кузнецова розповіла, що ця проблема триває з 2016 року. За цей час незаконно зведене відділення Нової Пошти завдало чималої шкоди мешканцям будинку:

Весною 2019 під сходами приміщення прорвало трубу, тоді власник Мединський не дозволив проводити ремонті роботи, і тепер у людей немає теплої води. Наші проблеми його не цікавлять, на зв'язок він не виходить.

Мешканці "малосімейки" неодноразово звертались до міської влади Рівного, втім за словами голови ОСББ старе керівництво міста, відмовлялось розв'язувати цю проблему:

Все, що вони казали, це те, що нічого не знають і зробити нічого не можуть. Поки надія на нову владу. Ми навіть звертались до президента та уряду.

Фото Радіо Трек

 Втім поки питання проходить "пекло бюрократії" жителі будинку змушені власноруч відкачувати нечистоти. 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень