Незаконна вирубка лісу на Сарненщині: троє чоловіків відповідатимуть у суді

Йдеться про три кримінальних порушення, зафіксованих з серпня до жовтня

Сарненська окружна прокуратура скерувала до суду матеріали трьох кримінальних проваджень щодо незаконної вирубки дерев.

Ще 10 серпня поліція поблизу села Чабель зупинила автомобіль «Nissan Terrano», який буксирував гужову підводу, завантажену 24 колодами деревини по шість метрів кожна. У керманича, 30-річного місцевого жителя, жодних документів про законність походження лісопродукції не було. Крім того, у лісі неподалік поліцейські виявили вісім свіжозрізаних пеньків.

Слідчі зібрали достатньо доказів для доведення вини жителя Чабеля. Дії чоловіка заподіяли шкоду в розмірі майже 86 тисяч гривень. Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Ще одну завантажену деревиною гужову підводу неподалік села Чабель виявив екіпаж патрульних 13 жовтня. До незаконної порубки лісу виявився причетним 24-річний місцевий житель, який у лісовому масиві зрізав електропилкою дев’ять дерев вільхи та розпиляв їх на 27 колод.

За результатами призначеної експертизи встановлено, що розмір заподіяної шкоди становить понад 58 тисяч гривень. І хоч обвинувачений її відшкодував та щиро розкаюється у скоєному, йому може загрожувати до трьох років за ґратами.

А 30-річного жителя села Зносичі викрили поліцейські на крадіжці лісу 18 жовтня на території Тиннівського лісництва. Чоловік скористався відсутністю будь-яких осіб і завантажив на гужову підводу заготовлену та складену працівниками лісгоспу деревину. Загалом він поцупив 33 колоди сосни.

Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Крім того, на розгляді суду відносно нього перебувають матеріали кримінальних проваджень за фактами скоєних майнових злочинів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень