«Мочить» котів і демонструє це у соцмережах? Поліція завела справу на малолітню дівчину з-під Рівного

Через жорстоке поводження з тваринами

Фото жанрове
Фото жанрове

На Рівненщині за фактом жорстокого поводження з тваринами малолітньою відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляє Поліція Рівненщини у Телеграмі.

У рамках досудового розслідування, розпочатого за частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні процесуальні дії за оперативного супроводу працівників кіберполіції.

Нагадаємо, до ГУНП в Рівненській області надійшла заява від представниці громадської організації зоозахисників щодо жорстокого поводження із тваринами малолітньою жителькою Рівненського району, а її матір’ю — в частині невиконання обов’язків щодо виховання дитини.

За результатами проведеної перевірки ювенальні поліцейські попередньо з’ясували, що 12-річна школярка, жителька Рівненського району, створила в одному із месенджерів спільноту із провокаційною, стосовно тварин, назвою.

 

Надалі малолітня відзняла два відео про своє жорстоке поводження з котами, а також розповсюдила фото в інших соцмережах.

Поліцейські вилучили мобільний телефон дитини. У рамках кримінального провадження встановлюються усі обставини, зокрема й імовірних інших учасників, причетних до злочину.

Відомо, що сім’я — благополучна, а малолітня характеризується лише позитивно.

Санкція статті передбачає покарання у виді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років. Утім, до особи, яка не досягла віку, з якого настає кримінальна відповідальність, можуть бути застосовані примусові заходи виправного характеру.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень