Як обрати якісну ковбасу
Зокрема, поговоримо про варену ковбасу, яку беремо для бутербродів і салатів
На що звернути увагу в магазині
1. Дивимося етикетку. Якщо у складі є добавка Е1200, то це свідчить про наявність у ковбасі низькокалорійного штучного вологоутримуючого загущувача і підсолоджувача. Він збільшує масу продукту. І ним заміняють м'ясо.
2. Звертаємо увагу на оболонку ковбаси. Вона повинна бути суха або злегка зволожена, а не блискучо-масна. Блиску з допомогою натирання олією продавці намагаються додати засохлому чи цвілому продукту.
3. Колір і консистенція. Консистенція має бути пружною, а фарш - не рожевого кольору. Насичений червоний або яскравий рожевий колір ковбаси свідчить про надмірну кількість барвників, зокрема нітриту натрію. А ця добавка отруйна і може викликати рак.
4. Дивимося на розріз ковбаси. Якщо на ньому є повітряні бульбашки - значить виробник порушив технологічні умови. Тобто у м'ясі був надмір вологи і його не раз розморожували.
Як перевірити ковбасу вдома
1. Стисніть в руці шматок ковбаси. Якщо вона деформується - значить у ній майже нема м'яса.
2. Крапніть на розріз йод. Якщо ковбаса синіє - значить у неї додали крохмаль.
3. Зваріть сосиски. Якщо вони розварюються - у них надмір крохмалю.
4. Змішайте 5 мл спирту з 2-3 г дрібно порізаної ковбаси. Якщо за 10 хв рідина стала кольоровою, значить, у ній є барвники.
5. Підсмажте ковбасу. Якщо вона розшаровується, прилипає до сковорідки - значить продукт поганої якості.
Джерело: Апостроф
Радіо Трек: НОВИНИ