Невдовзі в Україні подорожчає хліб. Експерти назвали дві причини

І це навіть попри рекордний врожай пшениці і ячменю

До кінця року ціни на хліб в Україні можуть зрости від 5 до 25%. Попри рекордний врожай пшениці і ячменю вплив інших факторів залишається доволі суттєвим. Експерти кажуть, що до здорожчання призведе зростання цін на сировину і борошно та подорожчання енергоносіїв, пише OBOZREVATEL.

Від початку року хліб уже подорожчав на 16,5%. Надалі надто різких стрибків на стратегічний не прогнозує генеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль. За його словами є достатній обсяг сировини, але разом з тим є попит на сировину на зовнішніх ринках.

Натомість урожай соняшнику в Україні цього року виявився не таким хорошим. Частину врожаю знищили шкідники, а це може привести до дефіциту соняшнику. Ціни на олію в Україні можуть залишитися високими до кінця 2021-го. Наразі літр олії коштує 55-60 грн, і дефіцит соняшників не дозволить знизити ціни найближчим часом.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень