Несподівані генії: 5 неймовірно розумних тварин

Хто у списку

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

В той час, як більшість людей вважають,  що вони є вершиною інтелекту, багато видів тварин демонструють чудові навички розв'язання проблем, емоційний інтелект і навіть самосвідомість.

Пацюк

Пацюку потрібно 30 хвилин, щоб перевірити територію тенісного корту на наявність мін – завдання, яке може зайняти у людини чотири дні з металошукачем. Також він може перевірити 100 зразків мокротиння на туберкульоз менш ніж за 20 хвилин, тоді як лаборанту знадобитися до чотирьох днів. Щури також можуть навчитися грати в хованки.

Восьминіг

Восьминоги грають, розв'язують проблеми, переміщаються по лабіринтах і мають короткочасну пам'ять.  Мозок восьминога пропорційно такий же великий, як мозок деяких ссавців, але він демонструє високий рівень організації, що допомагає йому ловити здобич і уникати хижаків.

Голуб

Голуби можуть розпізнавати сотні зображень навіть після того, як пройшло кілька років. Вони також можуть ідентифікувати себе в дзеркалі, виконувати певну послідовність рухів і розрізняти дві картини – досить дивовижно для звичайного птаха.

Білка

Більшість білок демонструють дивовижний набір трюків і стратегій, які допомагають їм вижити, що, на думку дослідників, свідчить про просунутий рівень хитрості та інтелекту. Деревні білки використовують техніку під назвою «просторове подрібнення», щоб відсортувати свою купу горіхів за розміром, типом.

Свиня

Молоді поросята можуть навіть навчитися користуватися дзеркалами, щоб знайти шлях до захованої миски з їжею. Причина, по якій деякі домашні свині стали улюбленими домашніми тваринами в США  – вони так само піддаються дресуванню, як кішки та собаки.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень