Якщо на вулиці оточила собача зграя: як поводитися

Поради кінолога

Зупиніться, опустіть руки

Собаки відчувають зміну запаху людини при виділенні організмом адреналіну, їх не обдуриш напускною бравадою. Якщо якийсь із собак підійшов до вас і почав обнюхувати, при цьому не гарчить і не показує зуби – стійте спокійно, не робіть різких рухів, він відійде. Спостерігайте. Собака, який гавкає більше за інших, зазвичай, сам не нападає. Це – сигнальник. В атаку йдуть інші.

Не дивіться собакам в очі

Собаки заспокоїлися, перестали гарчати і гавкати, отже, можна дуже повільно відходити. Уникайте дивитися тваринам в очі. Ваші повіки мають бути напівопущені. Робіть все повільно, потихеньку відходьте назад.

Не тікайте

Це збуджує мисливський інстинкт собак. Навіть коли відійдете від зграї, рухайтеся повільно, без розмахування руками. Якщо розійшлися мирно зі зграєю на відкритому просторі, йдіть в інший бік від собак.

Не намагайтеся говорити із собаками та не усміхайтеся

Це дуже важливо, тому що собаки показують зуби, коли загрожують. Крім того, впевнений у собі собака при зустрічі з небезпекою видає низьке гарчання. Верещать цуценята та особини, які демонструють підкорення. У людей, особливо у дітей та жінок, під впливом стресу голос стає тоншим. Собаки не зрозуміють добрих слів, а тембр голосу може вас підвести. Краще мовчати.

Джерело: nashreporter.com

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень