Несанкціонована торгівля у Рівному: що може зробити влада

У Рівному нині функціонує майже два десятки ринків. Усі працюють законно

Стихійних ринків у Рівному немає, однак існують осередки несанкціонованої стихійної торгівлі. Про це повідомив начальник профільного міського управління Ігор Остапенко.

Каже, ліквідовувати їх у міської влади повноважень немає – цим повинна займатися поліція:

У Рівному стихійні ринки відсутні як такі, проте існують осередки несанкціонованої стихійної торгівлі. Питання щодо їх існування у місті є актуальним і викликає занепокоєння і стурбованість міської влади.

 

Однак, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування», виконавчі органи міських рад не наділені повноваженнями (ні власними, ні делегованими) щодо ліквідації несанкціонованої стихійної торгівлі.

 

Оскільки несанкціонована (вулична) торгівля є порушенням правил продажу, а відповідно до Закону України «Про Національну поліцію» одним із завдань поліції є забезпечення публічної безпеки і порядку, спеціалісти управління торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування проводять моніторинг з виявлення осередків несанкціонованої торгівлі, – зазначив Ігор Остапенко.

Додамо, що на території Рівного нині функціонує 19 ринків, один ярмарок та один торговельний ряд із продажу зрізаних квітів власного вирощення - на вулиці Пересопницькій.

Джерело: Рівненська міська рада

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень