Непридатних і «обмежених» в Україні чекають зміни: експерт розповів про майбутні зміни у мобілізації

Все частіше говорять, що воювати буду всі

Завдяки єдиному електронному реєстру в Україні, скоріше за все, будуть переглянуті критерії для «непридатних» та «обмежено придатних» громадян. Про це ТСН розповів військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, військкомати наразі не можуть сказати, скільки в Україні усього військовозобов'язаних, тому завдяки обліку можна дізнатися реальні цифри мобілізаційного ресурсу.

Скоріше за все, будуть переглянуті критерії непридатних та обмежено придатних. Останні можуть бути мобілізовані, вважає Олег Жданов, додаючи, що в Україні також можуть змінити перелік спеціальностей, які підпадають під бронювання.

- У нас є багато чиновників, які отримали бронь автоматично на своїх місцях. А мобілізували до лав Збройних сил лише тих, хто пішов за власним бажанням. Решта продовжує працювати на своїх штатних місцях, - підкреслив експерт.

Олег Жданов звернув увагу, що генерал Валерій Залужний хоче докорінно змінити систему обліку військовозобов’язаних в Україні завдяки єдиному електронному реєстру. Як повідомляв міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, він вже готовий та наповнений на 90%.

Нагадаємо, в Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Загинули тисячі військових і цивільних людей.

Процес вручення повісток — це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Звісно за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу.

Це нормальний процес у воюючій країні.

Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо, якщо сьогодні ти втікаєш від війни, завтра вона може прийти до тебе.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень