Непогано влаштувався: донецький «смотрящий», що продавав у в'язниці наркотики, сидітиме довше (ФОТО)

«Бізнес» працював більше року

До суду скерували акт щодо міжрегіональної злочинної організації. Її учасники (всього 10 осіб) налагодили бізнес з продажу наркотиків в одній з установ виконання покарань на Рівненщині.

Все організував у квітні минулого року один із в'язнів - 37-річний уродженець Донеччини.

За останні 20 років він отримав 4 судимості, у тому числі за тяжкі та особливо тяжкі умисні злочини, що має статус так званого «смотрящого».

Група розповсюджувала на території закладу заборонені речовини. Ще декілька людей за межами установи відповідали за постачання наркотиків та «психотропів».

Виконуючи єдиний план, учасники організації налагодили за ґратами незаконний обіг наркотичних засобів та психотропних речовин. Заборонені речовини потрапляли в колонію з Волині, Київщини та Донеччини, через поштовий сервіс або шляхом безпосереднього перекидання їх через технічні споруди охорони і безпеки закладу, - йдеться у повідомленні прокуратури.

Правоохоронці проводили обшуки у камерах одних фігурантів та вдома в інших. Знайшли наркотики, записи, мобільні телефони та банківські картки, які використовували у своїй діяльності члени організації.

Максимальне покарання за статтями, інкримінованими підозрюваним - до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Джерело: Рівненська обласна прокуратура

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень