Неочікуване розчарування: сорти риби, які виявилися зовсім не корисними

Деяка популярна риба може реально нашкодити організму

Ми звикли вважати рибу корисним продуктом. І це правда: у більшості сортів риби містяться омега-3 жирні кислоти, вона багата також на білки, вітаміни, мінерали. Однак далеко не вся риба приносить організму користь – деякі сорти навпаки впливають негативно.

Серед найкорисніших сортів – лосось та сардини, а також устриці: у них виявлено високий вміст омега-3. Придивіться до палтуса - ця рибка багата на антиоксидант селен, а вітамін В6, що міститься в палтусі з надлишком, корисний для нервової системи і печінки, а також підвищує імунітет.

А от серед шкідливої риби – тілапія. Це фермерська порода, в ній містяться антибіотики та забруднюючі речовини, а також омега-6 жирні кислоти. Все це може призвести до погіршення здоров'я, особливо якщо вживати в їжу тілапію постійно.

Атлантичні великоголови, живуть дуже довго, накопичуючи за цей час безліч ртуті та забруднюючих речовин. Не варто купувати й морського язика – з тих самих причин. У м'ясі акули часто міститься нейротоксин ртуті, тому його небезпечно їсти вагітним жінкам та дітям.

І, зрештою, звичний тунець, попри високий вміст вітамінів В6 і В12, може бути небезпекою через присутність у його складі ртуті. Тунцем цілком можна урізноманітнити свій стіл, але його можна вживати не більше як раз на тиждень.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень