

Просто готувати і смачно їсти
Фарширована риба, або ґефілте фіш, — чи не найвідоміша страва єврейської кухні, за популярністю вона конкурує лише з форшмаком. Фарширована риба за цим рецептом готується доволі просто. Страва виходить на вищому рівні, вона смачна і дуже зручна.
Рибу почистьте, промийте, наріжте порційними шматками. З голови видаліть зябра й очі. З кожного шматка гострим ножем зріжте шкіру — обережно, щоб не пошкодити. Відділіть від шматків хребет і великі кістки.
З батона зріжте скоринку, м’якуш замочіть у воді.
Рибну м’якоть пропустіть через м’ясорубку. Хліб відіжміть і покладіть у фарш, вбийте сирі яйця, додайте грубо нарізану цибулину й 2-3 столові ложки олії. Перемішайте і прокрутіть цю масу в м’ясорубці. Потім фарш посоліть, приправте перцем і ретельно вимішайте. Залиште хвилин на 30.
Зробіть підстилку для риби. Очищені моркву, буряк і картоплю наріжте тонкими кружечками. Вистеліть дно каструлі шаром цибулевої луски. Розкладіть зверху шар моркви, потім буряка, на нього — шар картоплі. Дрібно наріжте решту цибулі й більшу частину насипте на овочі, а трохи залиште. Підстилка має прикривати не тільки дно, а й стінки каструлі, щоби риба до них не приставала.
Сформуйте «рибу». Мокрими руками зліпіть з фаршу невеликі котлетки й обережно надіньте на них шкірку, що ви зняли з риби. Начиніть також голову риби.
Фаршировані заготовки викладіть у каструлю одним шаром, поміж ними поставте лаврове листя і шматочки овочів. Посипте рибу горошками перців, зверху притрусіть рештою нарізаної цибулі. Обережно залийте все це водою, що приправлена сіллю і перцем, вона має покрити рибу приблизно на палець.
Поставте каструлю з рибою на вогонь. Накрийте кришкою, трохи зсунувши її, щоб виходила пара. Готуйте на повільному вогні за тихого кипіння впродовж 2 годин. Якщо вода википає, доливайте підсолений і приперчений окріп.
Готову рибу викладіть одним шаром у широкий посуд — судок або на блюдо. Полийте рідиною, в якій вона готувалася — кількість відвару на ваш смак. Коли страва остигне, поставте її в холодильник, щоб фарширована риба стабілізувалася і застигло желе.
Джерело: Шуба
Радіо Трек: НОВИНИ
Переведення годинників змінили: з’явилося уточнення про літній час 2025
Досить уже говорити «добрий ранок»: Як правильно вітатися вранці українською мовою
Що робити зі знайденим на городі курячим яйцем: народні прикмети
Документи вже недійсні: всіх, хто заламінував свідоцтво про шлюб чи народження дитини попередили, що робити
Рахунок пішов на тисячі: німці масово не пускають до себе українців
Смажена капуста і сосиски: класична страва, яку можна приготувати на вечерю великий тазик
Можна їсти на сніданок, обід і вечерю! Курячі деруни, яких точно не пробували
Таку картоплю уплетуть навіть холодною: незвичайний закарпатський рецепт
Так роблять британці: як позбутися молі на кухні та у шафі
Улюблений сніданок Насті Каменських — дієтичні вівсяні млинці за рецептом співачки
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415