Німесил, анальгін та інші: лікар перерахував препарати, якими не треба користуватися при болю

Це може бути вкрай небезпечно для здоров’я

У спільноті доказових лікарів фахівець-невролог Давид Щербина оприлюднив перелік доволі поширених знеболювальних препаратів, користуватися якими не радить. За його словами, деякі з цих препаратів не мають доказової бази, а інші можуть навіть нашкодити організму і спричинити летальні наслідки.

Перелік препаратів, якими краще не користуватися:

Но-шпа (дротаверін, ніспазм, но-х-ша, ношпаверін) - вона вам не допоможе, наразі у світі не існує жодного медичного протоколу лікування хоч чого-небудь, де б використовувався дротаверін, дослідження які він проходив, не виявляють у нього жодного позитивного ефекту. В США та інших сучасних країнах ви не знайдете такого медикаменту.

Німесулід (німесил, аффида, німід, даймісил, найз, сіган, ремесулід, апоніл, німелган, німедар) - не найкращий вибір в принципі, в багатьох країнах заборонений через високий ризик гепатотоксичності, тобто може пошкоджувати печінку. Враховуючи цілу купу препаратів НПЗП - німесилом краще не користуватись, ніяких переваг порівняно з іншими знеболюючими-протизапальними він не має, проте має підвищені ризики загрозливих побічних дій

Аналгін або будь-які ліки з метамізолом натрію (спазмалгон, темпалгін, спазмолікс, пенталгін, андипал, анальдим, реналган, кофальгін). Знов таки, метамізол натрію хоч і ефективний, але токсичний, має високий ризик агранулоцитозу (це смертельна штука), не має ніяких переваг порівняно з простим ібупрофеном. Ліки з метамізолом натрію наразі заборонені в більш ніж 40 країнах світу.

Кодеїн та ліки, в складі яких він є (пенталгін, пентасед, п’ятирчатка, солпадеїн, солпалгін, біфок). Не треба воно вам при болю. Кодеїн - це опіоїдний анальгетик, тобто наркотичний засіб, він може викликати залежність, це препарат резерву і він не підходить для 99% пацієнтів з больовими синдромами.

Ліки, в яких є фенобарбітал (пенталгін, пентасед, п’ятирчатка, андифен, теофедрин). Це дуже токсична речовина, яка раніше використовувалась в лікуванні епілепсії, наразі не використовується в сучасній медицині взагалі, може викликати залежність.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень