Небезпека на полицях українських супермаркетів: які макарони шкодять вашому здоров'ю
Відомо, що брати натомісь

Макарони залишаються одним із найпопулярніших та доступних продуктів в українських супермаркетах. Втім, серед широкого вибору є такі, яких слід уникати.
Експерти застерігають, найшкідливіші макарони — це білі макарони з борошна вищого ґатунку м'яких сортів пшениці. Вони мають високий глікемічний індекс, низький вміст клітковини та порожні калорії з мінімумом корисних речовин.
Стрибки цукру у крові після такої їжі збільшують ризик діабету та набору зайвої ваги. Нестача клітковини погіршує роботу травної системи, а дефіцит вітамінів та мінералів знижує загальний тонус організму.
Ще одна потенційна небезпека — неякісні додатки у дешевих макаронах. Йдеться про барвники, консерванти та інші хімічні речовини.
Що обрати натомість:
- Макарони з твердих сортів пшениці
- Цільнозернові макарони
- Гречані, рисові або макарони з бобових
Джерело: РБК-Україна
Радіо Трек: НОВИНИ