Небезпечну рослину, яка роз'їдає шкіру аж до кісток, знищуватимуть на Рівненщині

Лише в одному районі

Фото ілюстративне

Борщівник на Рівненщині знищуватимуть. Однак не всюди.

Небезпечну рослину знищуватимуть лише у Рівненському районі. Оскільки лише три селищні ради виділили кошти на знищення борщівника. Це Шпанівська, Великоомелянська та Корнинська сільські ради.

А от мешканцям інших громад області доведеться самотужки боротися з рослиною.

Про те, де саме росте борщівник, посадовець радить повідомляти держпродслужбу. І відповідальне управління рекомендуватиме органам місцевого самоврядування знищувати цю небезпечну рослину, розповів заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Загалом боротьба з борщівником на Рівненщині триває з травня по липень.

Фото ілюстративне

Борщівник Сосновського – отруйна багаторічна рослина, яка належить до групи рослин, серед яких зустрічаються і не отруйні, які використовуються як корм для худоби, а також при приготуванні страв та для виготовлення лікарських засобів.

Основні шкідливі властивості борщівника Сосновського полягає в тому, що він здатний викликати опіки на шкірі людини.

 

У разі дотику до рослини або потрапляння його соку на шкіру людина не відчує відразу біль, як, наприклад, при контакті з кропивою. Але вже через кілька годин або навіть діб розпочнеться свербіж і почервоніння уражених ділянок шкіри, а потім з'являться пухирі.

 

При сильних опіках підвищується температура, починається лихоманка, з'являються  виразки, а після загоєння на їх місці ще 2-3 роки залишаються темні плями.

 

Ураження борщівником посилюється при сонячному світлі. Від впливу сонця утворюються величезні пухирі, а після них – глибокі до кісток рани. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень