Не допустити трагедії: на Дубровиччині діти навчаються у школі, яка йде під землю (ФОТО)

Навчальному закладу близько ста років

Світлини цієї школи радше нагадують кадри з фільму жахів. Втім це справжній навчальний заклад у селі Колки, що на Дубровиччині. Сьогодні у цих напівзруйнованих стінах навчається 252 дитини.

Фото цієї школи облетіли ледь не усі рівненські спільноти. Нелюдські умови, у яких щодня змушені перебувати діти, збурили чимало користувачів.

Школярі сидять за партами закладу, який збудували ще у минулому столітті -1929 року. Школа налічує п’ять корпусів, кожен з них вже давно мав би бути історичною пам’яткою. Усі прибудови в аварійному стані.

У цій школі навчалася моя бабуся, батько, я та моя донька, відтоді нічого не змінилось, - розповідає жителька Колків.

Що таке теплі, комфортні класи - тут не знають. На уроках учні сидять у верхньому одязі, бо температура у приміщенні не вище нуля. Батьки зізнаються, діти постійно хворіють:

Моя донька провчилась тут 11 років, ми стільки її лікували. Потім тут навчався мій син, почалася така сама історія. Я змушена була забрати дитину віддати вчитися у Костопіль, бо терпіти це все неможливо.

Усі, хто хоч якось нарікає на заклад, одразу стає ворогом директора школи – Покидька Петра Петровича. Чоловік очолює цю «пам'ятку архітектури» вже понад 30 років. Місцеві кажуть, тут навчалися його діти, а зараз онуки. Тож на повний ремонт школи вже давно втратили надію.

Щороку батьки здають гроші на ремонт закладу, однак зізнаються, школу краще знести взагалі. Переконані, це небезпечна будівля, стеля та стіни якої у будь-який момент можуть впасти.

Вже один корпус завалився, нам чекати, поки ці вб'ють наших дітей? Страшно дитину відправляти туди, від будь-якого дзвінка здригаєшся.

Гордість цієї школи - це туалет, який три роки тому нарешті зробили у самому закладі, а не на вулиці. Втім, він знаходиться у сусідньому корпусі й до нього ще потрібно добігти.

Вчителька Колківської школи навіть написала лист до Миколая, жінка попросила, аби дітлахи навчалися у людських умовах:

 В мене є мрія. І не тільки в мене, а у всіх жителів Колківської землі. Нова, затишна, сучасна...Так, я про школу!

Батьки, вчителі та діти понад усе мріють одного дня прийти та сісти у теплий, затишний клас. Втім, поки на місці їхньої мрії стоять корпуси, підперті кілками,  які ось-ось підуть під землю.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень